Josef Laufer je stále v kómatu. Dcera Ester věří, že se její tatínek po dvou měsících už brzy probudí

 Celebrity 
19. května 2020 12:23 / René Černý
  0
📷
6 fotografií v galerii
Josef Laufer je stále v kómatu, už to trvá dva měsíce Archiv
Dva měsíce je v kómatu zpěvák a herec Josef Laufer. Pro organismus 80letého pána to může být fatální. Přitom jeho příbuzní i přátelé doufají, že se snad brzy probudí a bude vše tak, jako dřív. To je ale právě otázka...

Pobyt Josefa Laufera ve Fakultní nemocnici v Motole, kde leží po banální operaci už dva měsíce, nekončí. Herec a zpěvák se stále neprobudil a nikdo neví, kdy se tak stane a zda vůbec. 

"Přeci jen je to 80letý člověk, u kterého ta regenerace organismu je složitější a hrozba kolapsu životně důležitých orgánů daleko větší než u mladého a zdravého člověka," míní jeden z lékařů z nemocnice, který o Laufera pečuje.

"On byl ale celý život aktivním sportovcem. I teď v pokročilejším věku hrál fotbal, hokej a měl obrovskou energii žít, takže věříme a doufáme, že se probudí a vše bude beze změn. Snad...," říká lékař, který si nepřál být jmenován.

Právě toho, co nastane, až se Josef Laufer probudí, se bojí nejen jeho dcera Ester, která za tatínkem chodí, ale i jeho žena Irena Greifová. Ta ale celou pravdu neví, protože ani její stav po létech zdravotních potíží, které hraničily se smrtí, není nejlepší.

„Všechno je tak nějak pořád stejné, Pepíček je stále v kómatu, ale klinické testy, které lékaři pravidelně dělají, vycházejí naštěstí pozitivně. Všichni doufáme a věříme, že se brzy probudí a zase ho přivítáme mezi námi v divadle," doufá jeho kamarád a producent Oldřich Lichtenberg z Divadla Broadway, kde Laufer řadu let působí.

Lékaři nechtějí nic uspěchat, na druhou stranu vědí, že každý den v "umělém spánku" je pro organismus zátěž. A nikdo neví, jak bude po probuzení reagovat mozek. Přitom ještě letos v únoru byl Laufer plný elánu. Stěžoval si jen trochu na bolest kolene, s kterým měl jít na operaci. Ale jinak to byl stále bonviván plný charisma a energie. 

Na jeho zdraví se ale nejspíš hodně podepsaly poslední roky stresu, které prožil, když právě u jeho ženy Ireny Greifové, známé kostýmní výtvarnice, která pracovala pro řadu filmů, seriálů i divadlo, nastala sepse organismu a byla na hranici mezi životem a smrtí. Později se dala dohromady, ale poslední měsíce je v rehabilitační léčebně. 

Jediný přímý příbuzný, který tak Laufera v nemocnici navštěvuje, komunikuje s lékaři a řeší všechny záležitosti, je dcera Ester. Ta věří, že se její tatínek brzy probudí a bude vše tak jako dřív.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?