Andrea Kalivodová zahání hlad po kultuře v autokině

 Celebrity 
10. května 2020 16:13 / Ema Maxová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Andrea s manželem Radkem vyrazili na Art Parking na pražském Žižkově, kde se v autokině promítal oskarový Parazit Archiv A. Kalivodové
Pro operní pěvkyni Andreu Tögel Kalivodovou není kultura jen zdrojem příjmů, ale také zálibou a životní potřebou. Miluje kino, divadlo a koncerty, a to i v roli diváka. Současná situace, kdy jsou veškeré kulturní instituce mimo provoz, Andreu hodně tíží. Chybí jí zážitky jak z jeviště, tak z hlediště.

I proto Andrea přivítala možnost zajet si svým Peugeotem 3008 do autokina. Společně s manželem Radkem vyrazili na Art Parking na pražském Žižkově, kde se v autokině promítal oskarový Parazit.

Autokino je obdobou letního kina. Jedná se o kinosál pod otevřeným nebem, s velkoformátovou obrazovkou a zvukem přenášeným do sluchátek. Projekci pak sledujete ze svého auta.

„Mám ráda klasické kino a atmosféru v hledišti a trochu jsem se bála, že zavření v autě se budeme cítit jako doma před televizí, ale byli jsme příjemně překvapení. Atmosféra byla skvělá, film výborně umělecky ztvárněný a pohodlí našeho Peugeota bylo bonusem navíc.“

Andrea je nadšená řidička. V autě je nucena trávit spoustu času a jak už má v povaze, i nutnosti a povinnosti dokáže brát pozitivně a s úsměvem. „Mám ráda útulný a prosvětlený interiér mého auta. Moje „esúvéčko“ mi v normálních časech slouží jako mobilní kancelář, občas i jako oáza klidu, což asi každý rodič neposedných dětí pochopí, a hlavně mě vozí stovky kilometrů do měst, ve kterých koncertuji. Proto vždycky volím auto s perfektní výbavou, co se týče pohodlí. Sedadla jsou elektricky polohovatelná, vyhřívaná, s masážní funkcí, v autě jsou držáky na pití a chlazená přihrádka na občerstvení…“

To vše přišlo v autokině vhod a sledování filmu z auta tak pro Andreu s Radkem bylo příjemnou relaxací, vzácným únikem od rodičovských povinností a zároveň kulturním zážitkem, což je v dnešní době takřka luxus. Nicméně ani synové Adrian a Sebastian nepřišli zkrátka, protože je Radek vzal do autokina o pár dní později na Ovečku Shauna.

Opuštěné koncertní sály a divadla sice aktuálně drží umělce v nečinnosti, nicméně Andrea Kalivodová se už teď pilně připravuje na podzimní sezónu. V září uvidí milovníci opery jednu z nejslavnějších představitelek Carmen i v nových rolích. Chystá spoustu nových věcí. Pokud vše půjde podle očekávání, vystoupí 13. září na benefičním koncertu Májový Petrov.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod