TOP 5 měst s nejextrémnějším klimatem na světě - díl pátý: Bída a hladomor není hudba budoucnosti. Potká nás ještě tohle století!

 Life & Style 
15. srpna 2014 05:30 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Nejdřív Senegal a po něm ostatní... Foto: Hot Cities, Spektrum
Sucho, bída, hladomor, povodně, snížená produkce surovin... To a ještě více má za následek změna klimatu! Milióny lidí po celém světě zažívají nepříznivou dobu, kdy oni sami nebo jejich blízcí bojují o přežití. Pojďme se společně podívat v pětidílném seriálu exkluzivně jen u nás, co způsobilo extrémní klima v Jakartě, Lagosu, Limě, Dhace či Dakaru.

DÍL PÁTÝ
Bída a hladomor!


Pohnutá historie spojená s bídou a otrokářstvím, rušné a prašné prostředí, ale i hlad patří k hlavní charakteristice Dakaru. Experti odhadují, že světová populace čelí vážnému problému – hladovění či hladomor, nazvěte to jak chcete.

Již teď je prý zcela jasné, že nedostatek jídla se promítne už v tomto století a změna klimatu si tak vybere další daň na lidských životech. V některých zemích vypukly obrovské nepokoje na protest nedostatku potravin a zbídačený Senegal nebyl výjimkou. I přesto, že se vláda snaží zajistit něco k jídlu, není to dostačující. Situaci ztrpčuje sucho, které je pro Senegal typické. Nutí mnoho obyvatel putovat do hlavního města Dakaru, aby zde našli práci a uživili svoji rodinu.

Jak se podepisuje změna klimatu na další místech světa se dozvíte ve speciálním pořadu Hot Cities na televizní stanici Spektrum.

Minule jsme psali o jedné z nejchudších zemí světa. Počet obyvatel hlavního města Bangladéše je kritický.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod