Bratrovražedný souboj. Kdo si sbalí hokejky a pojede domů?

 Sport 
18. února 2014 05:32 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Nandej jim to, Jardo, bratři nebratři!  / inStory.cz
A je to tady zase! V osmifinále narazí český tým na Slovensko, kterému máme co oplácet. Kdo prohraje, balí kufry. Poslední měření sil na velké akci totiž zvládli lépe východní sousedi. Na mistrovství světa v Helsinkách 2012 vyřadili Čechy v semifinále.

„Bude to velmi náročný zápas, možná až bratrovražedný boj. Ale takové zápasy jsou pro lidi nejlepší. Doufám, že náš národ bude za námi a my ho potěšíme. Věřím, že se dáme do kupy a předvedeme super výkon, aby byl každý Slovák hrdý," prohlásil slovenský útočník Tomáš Tatar.

Hokejisté Slovenska po trapasech se Spojenými státy a Slovinskem trápili ruskou sbornou, které podlehli až po nájezdech 0:1 a na základě toho hýří před úterním osmifinále s Českou republikou sebevědomím. Z českého tábora se žádné závratné ohlasy nehrnou.

„Přiznejme si, že žádný soupeř by pro vyřazovací zápas není jednoduchý. Když chceme postoupit do čtvrtfinále, musíme porazit toho, kdo nám stojí v cestě. Je mi ale jasné, že souboj se Slováky bude ve všech směrech umocněný tím, že je to derby," přemítal kouč Alois Hadamczik.

Na olympijských hrách se obě mužstva utkala dosud třikrát, pokaždé duel skončil českým vítězstvím. V Lillehammeru 1994 to bylo 7:1 v utkání o páté místo, v Turíně 2006 Češi vyhráli čtvrtfinále 3:1 a stejným výsledkem skončil i úvodní zápas turnaje, který obě země sehráli před čtyřmi lety ve Vancouveru. Co dodat? Češi do toho!!!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?