Ochrnutý Jančařík: Věřím, že to rozchodím!

 Celebrity 
23. ledna 2017 04:52 / Marek Pokorný
  0
📷
3 fotografie v galerii
Michal Jančařík věří, že bude zase chodit! Reprofoto Nova
Jako lev se o život a zdraví pere už řadu měsíců novácký moderátor počasí Michal Jančařík. Poté, co mu praskla cysta na ledvině, ochrnul. Nyní je sice na vozíku a prognóza je nejistá, ale on sám věří, že se vše pomalu vrátí do starých kolejí!

Příbuzný herce Jaroslava Marvana a televizní hvězda, se nevzdává! Mnozí by to možná vzdali, ale Michal Jančařík rozhodně ne. Původně vše začalo poměrně nevinně! Jediným příznakem, že s ním není něco v pořádku, bylo vystouplé břicho. Mohla za to vrozená polycystická porucha ledvin, kvůli níž musel Michal v říjnu loňského roku podstoupit transplantaci.

„To jsem seděl s kamarádem v čajovně a měli jsme takovou pohodičku v pátek večer. A najednou telefon, okamžitě do špitálu a transplantace. Zaplať pán bůh, přišlo to dost rychle, čekali jsme, že to bude trvat několik měsíců, ale zhruba po měsíci se pro mě ten vhodný dárce našel," řekl v rozhovoru pro TV Nova moderátor.

Úspěšný zákrok mu provedli lékaři v plzeňské nemocnici Lochotín. „Musím poděkovat docentu Moláčkovi, že to takhle skvěle zvládnul," řekl Michal s tím, že vše probíhalo bez problémů. Až pak přišly komplikace, které nikdo nečekal.

„Ten průběh, nástup funkce, rozvoj funkce a vlastně stabilizace hodnot ledvinových parametrů běžel bez trablů, bez komplikací a trvá dosud, ta ledvina funguje dostatečně,“ uvedl docent Moláček a jeho pacient přikyvoval „Těch pár dní po transplantaci to vypadalo všechno bezvadně, to si dobře pamatuju, tam jsem byl úplně v pohodě.“

Až potom, šest dní po operaci začal Michal masivně krvácet mezi pátým a šestým obratlem. „Začala mi téct krev do míchy, něco tam prasklo, co nemělo, na to neměl nikdo žádný vliv, ale prostě stalo se," svěřil se Jančařík s tím, že dvakrát musel na operační sál a poté skončil na metabolické jednotce intenzivní péče lochotínské nemocnice.

Zde se o něj podle slov moderátora po dobu 50 dnů staral Jaroslav Raděj. „V podstatě mi zachránil život. Ty první týdny jsem byl opravdu mimo a měl jsem strašný bolesti a Jarda mě z toho vytáhl, takže mu hrozně děkuju," nešetřil chválou Michal. 

„V těch prvních dnech se jednalo o to, jestli ten stav bude schopen vůbec přežít, byl skutečně kriticky nemocný,“ potvrdil i profesor Martin Matějovič s tím, že v těchto chvílích byl Jančařík závislý na přístrojové podpoře, přístrojové náhradě na funkci ledvin, na umělé plicní ventilaci a na lécích na podporu krevního odběru. Jeho stav byl velmi vážný!

Kritický stav se Michalovi nakonec podařilo překonat, ovšem ne zcela bez následků. Zatím je Michal ochrnutý od pasu dolů, ale ne beznadějně. „Ten tlak krve na míchu způsobil, že teď je ta mícha částečně poškozená, ale není přerušená, takže je tady velká šance, že by se to mohlo podařit rozchodit,“ svěřil se Jančařík, který by měl už příští týden nastoupí do rehabilitačního s ústavu v Kladrubech, kde se pokusí jej rozhýbat. 

 

 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod