Troška skončil s Babovřeskami a dal se na Strašidla! Tohle prostě musíte vidět!

 Celebrity 
14. května 2016 03:01 / redakce
  0
Loading...
📷
2 fotografie v galerii
Komedie Strašidla vstoupí do kin letos v létě! Produkce filmu
Autor pohádek, trilogií Slunce, seno, Kameňák či Babovřesky Zdeněk Troška přichází s novinkou. Vloni na podzim natočenou pohádkovou komedii Strašidla představí letos v létě v českých a následně i slovenských kinech. Povedl se mu film o strašidlech žijících v současnosti tak, jak chtěl?

"Myslím si, že to bude příjemná, rodinná, současná komedie pro rodiny, a že se nám podařilo se skvělými herci udělat moc hezký příběh protkaný zajímavými triky, kouzly. Snažili jsme se, aby to bylo milé, vtipné a zároveň nadčasové," řekl pro VIPstory.cz Zdeněk Troška.

Ten už se teď "těší" na kýbly hnoje od kritiků, na které je zvyklý. "Z kritiků si nic nedělám. Ti často mají své rádoby kritiky napsané ještě dřív, než jde film do kin, nebo než začnu točit," směje se nejúspěšnější český režisér současnosti, jehož komedie Slunce, sena, Kameňáky, či poslední Babovřeky válcují televizní sledovanost při každé repríze.

Do hlavních rolí obsadil Terezu Kostkovou, její maminku Carmen Mayerovou, Jiřího Dvořáka, Sáru Sandevu, Karla Dobrého, Vladimíra Polívku, Annu Polívkovou, Petra Nárožného, Matěje Hádka nebo Václava Postráneckého.

"Udělali jsme to na podobné motivy, jako byly v sedmdesátých a osmdesátých letech komedie Jak utopit doktora Mráčka, Saxána nebo Arabela. Prostě strašidla v současné době," podotkl Troška.

A už třeba hláška hejkala v podání Bronislava Kotiše: "Vy strašíte na úřadě a my strašíme tady" - evokuje i lehkou nadsázku a rýpnutí si do státní správy tak, jak se to často ve filmech dělá. Tvůrci slibují, že se ve Strašidlech opět řada lidí zcela jistě pozná. Do kin komedie vstoupí netradičně 18. srpna.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum