Jeden z nejznámějších režisérů terorizoval herečky přímo na placu!

 Celebrity 
01. května 2015 03:30 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Hitchcockovy filmy Psycho a Ptáci se řadí vůbec mezi nejznámější horory Facebook
Geniální režisér světově známých hororů, který terorizoval herečky přímo na placu! Alfréd Hitchock zemřel před 35 lety, ale stále je pojmem! Zemřel, když mu bylo 80 let. Prý nebyl normální!

Zatímco jedni ho vnímají jako profíka, který pro filmový horor udělal maximum, druzí se domnívají, že při filmování se pohyboval až téměř za hranicí vkusu a herci, ale především herečky pod jeho taktovkou trpěli. I když již uplynulo 39 let od natočení jeho posledního filmu Rodinné spiknutí z roku 1976, dodnes jeho jméno rezonuje jak mezi odbornou kritikou, tak i mezi laickou veřejností. Jeho filmy jsou technice dnešních dnů vzdáleny na hony, ale přesto udržují diváky v napětí až do posledního záběru.

Hitchcock začínal svoji kariéru v Londýně ve třicátých letech minulého století. Do Hollywoodu odcházel jako velmi úspěšný režisér. I přesto přetrvávaly obavy, zda ve světě amerického filmu uspěje. Obavy se ukázaly jako naprosto liché, neboť již první film Rebecca byl velmi úspěšný a získal Oscara za nejlepší film roku 1940. Mezi jeho nejslavnější filmy patří jednoznačně snímek Psycho z roku 1960 s notoricky známou scénou ve sprše, při které neznámý vrah ubodá hlavní hrdinku. Scéna byla natolik sugestivní, že dokonce sama představitelka hlavní role Janet Leight se od natáčení sprchovala pouze v zamčeném bytě s pozavíranými okny a v odemčené koupelně.

Daleko horší vzpomínky měla představitelka dalšího notoricky známého hororu Ptáci, Tippi Hedren. Práce s Hitchcockem prý byla utrpením. Nejhorším zážitkem pro ni bylo, když místo umělých napodobenin ptáků připravil režisér pro natáčení ptáky skutečné, kteří herečce způsobili dokonce několik zranění.

Zda se režisér k herečkám choval špatně z osobních pohnutek nebo pro dobro filmu, není jisté, ale jeho výsledky byly výborné. Do kin se na jeho filmy chodily bát miliony lidí a on je nechtěl zklamat. Paradoxem je, že ač byl pětkrát nominován na Oscara za režii, nikdy prestižní sošku nezískal. Přesto se stal ve světě filmu a filmové režie nesmrtelným.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod