Spisovatelka Bára Nesvadbová: Proč je tolik úspěšných žen stále single?

 Celebrity 
22. listopadu 2014 07:58 / Jitka Jahodová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Bára napsala další knížku Profimedia
Ačkoliv spisovatelka Barbara Nesvadbová nepíše pouze o mužích, ženy v ní vidí trochu takovou antropoložku lásky. Ve své nejnovější knize se zaobírá mnoha tématy, jedním z nich je však i lidská koexistence, která je v dnešní době častým kamenem úrazu.

Takže jak to vidí Bára, jsou muži z Marsu a ženy z Venuše? „Určitě ještě existují lidé se kterými se dá vyjít, ale podle mě je to o obrovském kompromisu. Čím dřív se s tím člověk naučí existovat, tím lépe se mu v něm žije. A čím jsme starší, tím hůř se tomu přizpůsobujeme,” řekla vipstory.cz spisovatelka svůj názor.

Jestli je v jejím životě momentálně někdo druhý, to už prozradit nechtěla. Pouze se svěřila, že má kolem sebe čtyři opravdové blízké kamarády, kterým knížku zároveň věnovala.

Při pohledu na Báru si znovu klademe otázku, proč je tolik úspěšných žen v produktivním věku single? „Protože už jim asi málokterý muž stačí. Ženy jsou dnes náročnější. Když si třeba vzpomenu na svou babičku, tehdy to nebylo jen o finanční, ale i o sociální závislosti. Ony braly všechny jeho kamarády, jeho společnost a kdokoliv přicházel domů, byl od muže. Dnes mají ženy spoustu vlastních zájmů, kariérních možností a vlastní seberealizace, takže už tohle vůbec nepotřebují. Muž už není ten, který musí všechno vést,” míní Nesvadbová.

A co myslíte vy, proč si dnes úspěšné ženy nemohou najít stálého partnera?
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím