Touha manželů Landových je zpět. Žita Dan asi hodil do žita.

 Celebrity 
15. února 2014 05:33 / Jitka Jahodová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Čekají nás novoty. Není to jen ”oprášené” představení. Foto: Divadlo Kalich
Četné žádosti diváků dohnaly Divadlo Kalich k rozhodnutí, že na omezený počet repríz vrací zpět do hry muzikál autorky a režisérky Mirjam Landy s hudbou Daniela Landy – Touha. Obnovená premiéra v sobě nesla mnoho úspěchů a při závěrečné děkovačce tleskalo publikum vestoje.

„Diváci si často píší o návraty všech titulů z dílny Mirjam a Daniela Landových, které jsme uvedli, tedy o Krysaře, Tajemství i Touhu. Právě u Touhy je toto volání dlouhodobě nejhlasitější, proto mu nyní vycházíme vstříc,” vysvětluje producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

„Touhu považuju za jedno z nejlepších děl, které jsme s Danem napsali. A hlavně nejveselejší,” hodnotí sama Mirjam. Muzikál měl premiéru v září roku 2008. Když se po 350 odehraných reprízách poprvé loučil, odcházel jako představení plné už zlidovělých gagů a hlášek, na které se diváci opakovaně vraceli.

Touha roku 2014 nebude jen ”oprášené” původní představení. Mirjam Landa se rozhodla poměrně významně obměnit herecké obsazení. „Už kdysi jsme společně s producentem Michalem Kocourkem v Touze vsadili na mladé talenty, v tom byl ten muzikál výjimečný. A rádi dáme prostor novým tvářím i tentokrát.” Nově se tak můžete těšit např. na Tomáše Savku, Barbaru Chybovou, Romana Tomeše, Michala Slaného a další.

Muzikál Touha volně vychází z filmu manželů Landových Kvaska. Příběh na celé své cestě z filmového plátna na divadelní prkna prošel řadou významných změn, v divadle také zazní více muziky než v kině. Velký prostor dostala choreografická čísla, o něž se postaral náš přední choreograf Pavel Strouhal.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47