Olga Lounová se raduje z narození dcery. Z placenty si dokonce nechala zhotovit několik produktů

 Celebrity 
24. listopadu 2022 11:00 / Pavla Krejčí
  1
📷
1 fotografie v galerii
Olga Lounová kreativně využila svou placentu NextFoto
Krásná zpěvačka Olga Lounová se již několik dní těší ze své nové role maminky. Společně s partnerem přivítali na svět dceru Arianne a nemohou být šťastnější. Než se však z porodnice vrátila domů, nechala si ze své placenty vyrobit hned několik věcí. Obtisk na obraze, tinkturu a zbytek usušila.

Lounová o narození dcery informovala 17. listopadu a dle sdílených slov bylo patrné, že se při pohledu na holčičku dojímá téměř až k pláči. "Zazněla pro mě ta nejkrásnější árie na světě, a to z tvých maličkých úst. Vítej, Arianne. Vítej do našich srdcí, kam jsi patřila odjakživa. Vítej do rodiny. Nemohla jsem se dočkat, až tě budu držet v náručí, a přesto mi došla slova, když se tak stalo. Jsi zázrakem, darem a nekonečnou láskou. Ty moje holčičko milovaná, udělala jsi mě maminkou a já si jen přeju, ať jsi ta nejšťastnější bytost ve vesmíru,“ napsala dojatě na svůj Instagram. Jakmile se uhnízdila v pohodlí domova, postupně začala přidávat informace o porodu samotném i o tom, co následovalo. Například, co si nechala vyrobit ze své placenty!

Svěřila se, že příchod dcery na svět si chce navždy uchovat jako památku, proto se rozhodla využít svou placentu. Jedním ze vzniklých produktů byl kreativní obraz, na němž byla placenta obtisknuta. Umělecké dílo pro ni vytvořila porodní asistentka Natálie Sedlická.

Tím ovšem neskončila. "Ptali jste se, jestli jsem si nechala udělat tinkturu z placenty. Anooo, nechala a také usušit na malé kousky, kdyby bylo potřeba,“ pochlubila se na sociální síti. Patrně patří mezi množství žen, které věří v zázračné účinky placenty. Tinktura z ní vyrobená prý podle webu Ženy iPrima může sloužit k podpoře laktace, případně prý může pomoci v období přechodu a funguje při výrazných hormonálních výkyvech.

Odborníci však především k pojídání placenty přistupují poměrně skepticky, byť přiznávají, že obsahuje několik prospěšných látek. "Existuje mnoho subjektivních zpráv od žen, které vnímají přínos konzumace placenty, ale nebyl proveden žádný systematický výzkum benefitů či rizik jejího požití,“ vysvětlila ve své studii Crystal Clark, profesorka psychiatrie působící na americké Northwestern University Feinberg School of Medicine.

Veřejnost mnohdy přistupuje k využívání placenty s určitým odporem, tedy především k jejímu pojídání. Převažují názory, že je to nechutné. Nicméně, nelze soudit, každá maminka jistě ví, jak chce se svou placentou naložit. A jak se říká, proti gustu žádný "dišputát". 

Olga si s pořízením potomka dala načas. Úspěšná kariéra její plány na rodičovství neustále oddalovala, proto se prvního dítěte dočkala až v 41 letech. Jelikož se chtěla do budoucna připravit, nechala si raději zmrazit vajíčka v případě, že by vše nešlo přirozenou cestou. "Doporučuji to každé bezdětné ženě. Mám kolem sebe hodně kolegyň, které měly třeba hodně práce a těhotenství odkládaly, nebo jim to nevyšlo s partnerem a pak už děti mít nemohly. Já sama jsem si z toho důvodu zamrazila vajíčka už před několika lety,“ svěřila se iDnes.cz v roce 2020. 

Autorský článek, další zdroje: Blesk.cz, iDnes.cz, Ženy iPrima, Instagram

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?