Vendulu Pizingerovou trápí zdraví. Funguje jí jen jedna ledvina

 Celebrity 
01. listopadu 2022 09:14 / Pavla Krejčí
  3
📷
1 fotografie v galerii
Vendula vypadá skvěle, přestože ji trápí starosti se zdravím NextFoto
Vendula Pizingerová si v životě prošla mnoha obtížemi. Potkalo ji hned několik tragických událostí: na rakovinu jí zemřela dcerka Klárka a o pár let později její muž, Karel Svoboda, spáchal sebevraždu. Lásku a oporu nakonec našla ve výrazně mladším Josefu Pizingerovi, se kterým přivítali syna Josífka. Strasti však nikdy nekončí, funguje jí pouze jedna ledvina, a proto musí dodržovat režim.

Ledviny jsou pro fungování lidského organismu nezbytné. Obzvlášť během sychravého podzimu přicházejí různé nemoci, které mohou ledviny napadat. Navzdory tomu, že je současná medicína pokročilá, ani ona nedokáže zázraky a mnohdy musíme své nemoci přizpůsobit život.

Vendula Pizingerová patří mezi ty nešťastné, které se s problémy s ledvinami dlouhodobě potýkají. Vůbec poprvé přiznala, že funguje pouze jedna ledvina. Z toho důvodu musí o svůj zdravotní stav opravdu pečovat. Vendula si především pozorně hlídá, kolik tekutin denně vypije. A nejen to, dokonce pečlivě studuje, co která láhev vody či jiného nápoje obsahuje.

Není voda jako voda. Léto skončilo a člověk nemá moc žízeň. Tak jsem si říkala, že se podívám po nějakých nových minerálkách. Našla jsem jednu, která unikátní složení. Obsahuje magnezium a kalcium. Vůbec jsem nevěděla, že když je ve vodě kalcium, tak se magnezium dokáže lépe vstřebat v těle. Nerada to říkám, ale vzhledem k tomu, že mám jednu ledvinu, bych měla pít opravdu hodně, vysvětlila Pizingerová na Instagramu.

Zdravotní stav dává občas pěkně zabrat. Do roku 2008 ani netušila, že žije s jednou fungující ledvinou. Tehdy si procházela hned několika životními zkouškami. Poté, co se její manžel Karel Svoboda zastřelil, se psychicky zhroutila, a aby toho nebylo málo, vypovědělo tělo i po fyzické stránce. Nejprve ji postihla vážná ledvinová kolika, následně musela kvůli zraněnému loktu na operaci. Avšak právě kvůli nemocným ledvinám nebyla operace tak jednoduchá.

[:google:]

O jejím stavu promluvil i lékař Pavel Boček, který měl její operaci na starost: Měla v lokti velké bolesti, ale zákrok nebyl možný. Operaci překazil zánět ledvin, vysvětlil Aha!. Vendule navíc udělali vyšetření ledvin na ultrazvuku, které ukázalo šokující zjištění. Odhalilo totiž, že Vendula žije prakticky jen s jednou ledvinou. Byl to pro ni šok, do doby netušila, že prakticky skoro celý život žije s jednou ledvinou. Dobře pracuje jenom ta větší, ta druhá je výrazně menší a jako kdyby nebyla, popsal Boček, přičemž přiznal, že žádná léčba její problémy nevyřeší. Problémy s ledvinami vyléčit nelze. Jen je udržovat ve stavu klidu. 

Vendula byla tehdy novým ujištění šokována. Od malička ji tu a tam ledviny potrápily, ale že je na tom tak špatně, to ji ani nenapadlo. Navzdory tomu se daří žít plnohodnotný život, byť se musí často omezovat. S nesnázemi se však statečně pere, a přestože ji potkalo opravdu spoustu situací, ze kterých by se jíní ihned složili, ukázala se jako silná žena, která si sama píše svůj životní příběh.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Vendula Pizingerova (@vendulapizingerova)

Autorský článek, další zdroje: Aha!, Instagram

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod