Tenhle známý český herec nemá mobil, počítač a není ani na sociálních sítích

 Celebrity 
29. února 2020 18:01 / René Černý
  2
📷
4 fotografie v galerii
Svatopluk Skopal nepropadl moderním technologiím Archiv ČT
Dnes si snad nikdo neumí představit, že by neměl v kapse mobil, někdo i dva, počítač, tablet a nebyl na sociálních sítích. Zvláště ne umělci, kteří jsou závislí na kšeftech a kdo jim právě zavolá. Takový herec Svatopluk Skopal, v posledních letech hvězda seriálů Vyprávěj nebo nyní Poldové a nemluvně, nemá ani jedno. A žije!

Pokud v českém showbyznysu platí rčení, že kdo není na sociálních sítích, jako by nebyl, pak u Svatopluka Skopala je důkaz, že to jde. Ba naopak, není na tom závislý.

Herec, kterému bude za rok sedmdesát a kromě toho, že je skvělým televizním a filmovým, tak je také výborným divadelním hercem, nejenže nemá Facebook a Instagram, ale nevlastní ani mobil a ani počítač.

"Mobil nemám, protože jsem se kdysi rozhodl, že ho prostě mít nebudu. Do toho takzvaného vlaku jsem nenastoupil, takže mi ujel a už se za ním hnát nebudu," říká hvězda Vyprávěj, První republika a nyní právě vysílaného seriálu Poldové a nemluvně. A také strýc seriálové a filmové herečky Mariky Procházkové, jejíž maminkou je Marika Skopalová, poslední partnerka velké herecké hvězdy Josefa Kemra.

Svatopluk Skopal prý zjistil, že i bez mobilu to jde a že je tak daleko více svobodný. Není závislý do telefonu pořád koukat, sledovat nové trendy, nové modely, aplikace, neustále dobíjet a obávat se, zda ho zrovna někde nenechal.

"Doma mám pevnou linku a záznamník. Takže když někdo chce mi udělat nějakou nabídku, zavolá mi, a když zrovna nejsem doma, nechá mi vzkaz. Večer si to pustím a volám zpět, víc vážně nepotřebuji," říká Svatopluk Skopal, který má na svém filmovém kontě bezpočet natáčení. 

O sociálních sítích si myslí taky své. Nemá prý potřebu odhalovat své soukromí a bavit se s lidmi, které vůbec nezná. "Považuji to trochu za exhibici a bavit se chci jen s někým, kdo mi je sympatický," přiznal před časem Skopal, který si tak žije svůj trochu retro život. Podobně jako v seriálu Vyprávěj.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod