Mňamky jen pro otrlé. TOP 10 nejextrémnějších jídel, ze kterých se vám zvedne kufr!

 Life & Style 
06. března 2014 12:05 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Dobrou chuť! Foto: Twitter
Patříte mezi labužníky, kteří ochutnají jakékoli dary země a nebo máte mlsný jazýček, ale zato slabý žaludek? Ne všechno lidem šmakuje. Zde je deset největších lahůdek, které svým receptem ženou některé lidi zvracet.

1. Tacos z hovězích mozků: Ve Španělsku jim říkají sesos. Jedí se v Mexiku, USA či Itálii. Jelikož hovězí mozek sám o sobě nemá moc výraznou chuť, doplňuje se pikantními omáčkami výrazných chutí. Někde se přidá i hovězí jazyk a míchaná vejce. Toto jídlo může přenášet nemoc šílených krav.

2. Lidská placenta: O tom už jsme psali. Pochutnat si na placentě je stále více populární. A proč ne, většina zvířat placentu po porodu sežere. Vyrábí se z ní i kosmetika. Chutná prý masitě, něco mezi kuřecím a rybou. Nejčastější způsob přípravy je nasekat ji do polévky a udělat pořádný vývar.

3. Hroznýš sedmi chutí s kočkou: Hroznýš je prý opravdové afrodiziakum a tradičně se podává s kuřecím a kočičím masem. Hadí žlučník podle jiných chutná jako zvratky, ale maso se dá připodobnit ke kuřecímu.

4. Kopi Luwak: Káva, která prošla trávícím traktem asijské cibetky. Tohle zvířátko si po čuchu vybere jen ty nejlepší kusy a jednoho krásného dne je samozřejmě vyloučí ven. Jedná se o drahou specialitu, protože v zajetí kávu odmítají žrát. Abychom o tuto pochoutku nepřišli, je závislá na sběračích, kteří po pralese hledají trus.

5. Zámotky bource morušového: Překvapivě korejská specialita, která prý docela dobře chutná smažená a kořeněná na pánvi. Povařené ve vodě to ale raději nezkoušejte...

6. Plesnivá kukuřice: Konzumuje se v Mexiku a v překladu pokrmu říkají havraní hovno. Zmíněná kukuřice je napadena obzvlášť zákeřnou plísní zvanou také kukuřičná rakovina. Chutná to trochu jako lanýž a na pohled je jídlo oslizlé.

7. Červivý sýr – Casu marzu: Specialita ze Sardinie. Jedná se o kozí sýr, na který se nechá létat hmyz a naklást do něho larvy sýrorodky drobné. Jí se ve vysokém stádiu rozkladu s živými larvami, které ze sýra často vyskakují do tváří jedlíků.

8. Čtverzubec jinak zvaný fugu: Tato rybka patří jen do rukou profesionála. Při špatné přípravě vám hrozí otrava tetrodotoxinem (způsobuje smrt při plném vědomí, protože vám přestanou fungovat plíce a vlastně se udusíte). Jediná možnost je napojit otráveného na dýchací přístroj a počkat, až účinky jedu pominou.

9. Korejská živá chobotnice sashimi: Kuchař vezme mladou chobotničku, zaživa jí uřízne chapadla a voilá. Některá chapadla jsou v klidu, jiná se kroutí. Svoje jídlo si musíte doslova vybojovat. Navíc se chapadla přisávají k bradě nebo ke rtům, občas se šprajcnou v jícnu a labužník se třeba udáví.

10. Smradlavé tofu: Smrdí prý něco mezi hnojem a starými odpadky v koši. Čím víc smrdí, tím líp chutná. Připravuje se fermentováním sójového sýra ve slaném nálevu spolu se zeleninou, mlékem, masem, bambusem nebo krevetami. Jenže to obvykle trvá i několik měsíců, aby se pěkně zkazil a zaváněl. Jedna orbitka váš dech potom nezachrání.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?