Osudové Vánoce princezny Diany. Film Spencer odhalí mnohé z jejího manželství s princem Charlesem

 Seriály & Filmy 
06. listopadu 2021 08:46 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Vánoce roku 1991 udělaly tečku za manželstvím Diany a Charlese Forum Film
Opravdu znamenaly jedny Vánoce konec manželství princezny Diany a prince Charlese? Film Spencer s Kristen Stewart v hlavní roli princezny z Walesu sleduje vánoční dění v Sandringhamu v roce 1991, kdy se zoufalá Diana rozhodla ukončit své rozpadlé manželství.

V reálném životě byly zjevné známky napětí. Princezna Diana se připojila ke zbytku královské rodiny na jejich tradiční vánoční ranní církevní výlet se syny princem Williamem a princem Harrym. Když šli po cestě a zdravili se s příznivci, Diana a Charles šli odděleně. Dokonce i na skupinových fotkách se princezna Diana jeví usměvavá, ale od Charlese ji odděluje několik členů rodiny. Princezna Diana také řekla Andrew Mortonovi pro jeho knihu o Dianě, že Vánoce s královskou rodinou byly velmi napjaté a poznamenané spoustou napětí. 

Spencer je pravdivý příběh

Přestože jde o film, a tak se obvykle objevují i věci, které se ve skutečnosti nestaly, zachycuje film Spencer podstatu tohoto svátečního setkání. Úsměvy pro oči veřejnosti a utrpení za zavřenými dveřmi. "Spencer je ponořením se do emocionální představy o tom, kdo Diana byla v klíčovém zlomu v jejím životě," řekla Kristen Stewart. "Je to fyzické tvrzení o součtu jejích částí, které začíná jejím křestním jménem Spencer. Je to pro ni trýznivé úsilí vrátit se k sobě, protože se Diana snaží držet toho, co pro ni jméno Spencer znamená."

Na začátku 90. let se Diana léčila z bulimie, ale cyklus přejídání a zvracení se stále pravidelně opakoval. A to zejména na královniných sídlech ve Windsoru, Balmoralu nebo Sandringhamu, jak princezna sama Mortonovi potvrdila. A to ukáže i samotný film.

Princezna Diana a princ Charles oznámili odloučení v roce 1992, 11 let po své extravagantní svatbě. Stalo se tak poté, co Charles veřejně přiznal svou nevěru a Diana k tomu poskytla nechvalně známý rozhovor pro BBC ve kterém řekla, že "v tomto manželství jsme byli tři, takže to bylo trochu přeplněné.“ Nakonec po naléhání na královnu Alžbětu v roce 1996 oficiálně oznámili svůj rozvod. Dále čtěte: Lady Gaga po natáčení nového filmu promluvila o vztazích se Salmou Hayek. Ta se jí na place posmívala.

Zdroj: People.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008