Victoria Beckham prozradila, jak cvičí a udržuje si postavu. Tuto ověřenou techniku můžete vyzkoušet také

 Celebrity 
18. ledna 2022 06:38 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Slavná návrhářka nyní cvičí podle nového trenéra Depositphotos
Victoria Beckham si udržuje postavu cvičením celý život. Před několika měsíci ale zjistila, že její cvičební plán už nefunguje. Najala si trenéra a rázem se dostavil úspěch. Dobrá zpráva je, že takto cvičit můžete snadno i vy.

Trenér Bobby Rich prozradil, že Victoria cvičila denně devadesát minut a výsledky byly v poslední době opravdu minimální. Prostě to po letech přestalo fungovat, což zná jistě každý, kdo cvičí dlouhodobě. Takže jak cvičit efektivně jako Victoria?

Necvičtě stále to samé a měřte výsledky

Fakt, že po nějakém čase přestane mít cvičení efekt, je způsoben právě tím, že si tělo a svaly zvyknou na pohyb, který se stále opakuje dokola. Proto je důležité najít pravidelný režim, ve kterém budete svoje cvičení adekvátně měnit. Victoria například začala střídat kardio a vytrvalostní svalové cviky.

Další věc, kterou Bobby u Victorie změnil, bylo sledování cílů a výsledků. Je totiž rozdíl, zda si poměříte výsledek až na závěr týdne, nebo zda se na něj soustředíte během každého cvičení. To platí zejména pro rostoucí počet opakování jednotlivých cviků nebo zvýšení hmotnosti činek.

Nic nepřehánějte

Je přirozené si myslet, že čím více toho děláte, tím viditelnější to bude, ale není to pravda. A to platí i pro Bobbyho tréninkový plán. Naplánujte si tréninkové cykly nebo bloky časů, které se zaměřují na různé aspekty kondice, tedy například na sílu nebo vytrvalost. Je to vlastně podobné tomu, jak trénují profesionální sportovci a je to něco, co by měl průměrný člověk dělat, pokud si chce udržet kondici po celý rok a vyhnout se tomu, že to bude se cvičením přehánět bez viditelných výsledků. V závislosti na tom, jaký blok tréninku provádíte, blok trvá od 35 do 90 minut. A mnohdy je 35 minut více než hodina a půl.

Mějte také na paměti, že nic není hned. Pokud se rozhodnete změnit svoji rutinu a začnete cvičit jinak, pak změny rozhodně neuvidíte za týden, ale až za několik měsíců. U Bobbyho a Victorie to bylo stejné. "Začali jsme v malém s cílenou prací s příslušenstvím, jako jsou posilovací tuby, odporové pásy, činky a pohyb, který vedl k budování funkční síly, spolu se cvičeními, která využívala horní i dolní končetiny synchronizovaně. A po šesti měsících je rozdíl obrovský," popsal Bobby Rich ideální cvičení.

Zdroj: Red, Women´s Health.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47