Josef Dvořák oslavil 80. narozeniny. Promluvil o vážné nemoci i o tom, kdo byl jeho největší oporou

 Face To Face 
26. dubna 2022 15:09 / René Černý
  0
📷
8 fotografií v galerii
Josef Dvořák slaví v těchto dnech 80. narozeniny Face To Face
Vyučil se původně automechanikem, ale už tehdy věděl, že auta spravovat nechce. Desítky let baví diváky v divadle, ve filmu i televizi. Kdo by neznal kuchaře Kuřátka nebo některého z pohádkových vodníků. Prošel si i vážnou nemocí. Proč si myslel, že vše končí, a kdo mu byl největší oporou? I o tom herec a dabér Josef Dvořák promluvil v talk show Face To Face René Kekelyho.

V těchto dnech slaví Josef Dvořák neuvěřitelné 80. narozeniny, ač na to nevypadá. Sám se tak necítí, ale jak říká, věk člověk neoklame. 

"Už dávno z toho mám trochu trauma, ani ne tak z toho, kolik mi bude, ale všichni by chtěli se mnou slavit. Osmdesátiny se mají slavit, když je člověku padesát, když je člověk plný energie. My jsme se kdysi dohodli, že s těmi oslavami přestaneme, ale neuteču tomu," svěřil se Josef Dvořák v Face To Face.

Za celý dosavadní život vytvořil desítky, ba možná stovky televizních a filmových rolí, které byly veskrze komediální. A jen na divadle odehrál několik tisíc představení, jak v Praze, tak po celé republice. A například jen televizních pořadů udělal asi 800. 

"Když se na to koukám zpátky, říkám si, kdy my jsme vůbec spali? Když jsme se třeba učili ty texty, protože to byla kvanta. Ale já si na nic nestěžuju, nikdy. Akorát, krutí brko, když mně začnou brát choroby, to mně naštve. Já třeba miluji tenis, ne že bych ho hrál bůhví jak, ale hraju ho s radostí. A pak zjistím třeba, že mám tenisový loket, tak to mně rozhodí," prozradil Josef Dvořák.

Před lety onemocněl vážným onkologickým onemocněním střev. Jak prozradil, nebylo to pro něj, ani jeho ženu Jáju a rodinu vůbec jednoduché období. "Já jsem z toho byl dost vyplašenej, vyděšenej a je s podivem, když poslouchám některé lidi, kteří říkají, že se dokážou s tou chorobou utkat , a já tedy vůbec nevím jak!" Zamyslel se herec.

"Já jsem měl pocit, že odcházím, a že to končí. Co se dá dělat, všechno jednou musí skončit. A viděl jsem rodinu s Jájou v čele, která se i snažila dodat nějakou infuzi, energii. Dovezli mně přes známé do Vojenské nemocnice, a to bylo v pátek a v pondělí jsem šel na operaci. Já už jsem jim v podstatě, dámy a pánové, umíral. Tam byl pan primář Lednický a všecko to dal dohromady, odoperoval. A když mi píchli před operací oblbovačku, já byl plnej příhod a ne a ne usnout," dodal s úsměvem Josef Dvořák.

Sám se při rozhovoru také vyznal z toho, že nesmírně vděčný je hlavně své ženě Jáje Dvořákové. "Že někdo dokáže udělat všecko proto, aby ten druhej, v tom případě já, mohl dělat svou práci a nemoci odhání a žene to z baráku ven. Kromě zdraví si nepřeje nic. Má snad jen jedno zvláštní přání nebo sen: rád by prý absolvoval roční výlet lodí, jen prý vůbec neví, co by tam takovou dobu dělal.

Jak se natáčely legendární Rozpaky kuchaře Svatopluka, proč a za co tomuto seriálu vděčí a jak to bylo s údajným podvodem rozsvěcení a zhasínání diváků, podle čehož se mělo měřit rozhodování diváků, jakým směrem se má děj ubírat? I o tom kromě jiného Josef Dvořák ve Face To Face promluvil.

Zdroj: Face To Face (Stream.cz).

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod