Zdravá rada od topmodelky Petry Němcové: Ještě před čištěním zubů proplachovat ústa 15 minut olejem

 Celebrity 
19. února 2023 10:00 / Mirka Malá
  17
📷
1 fotografie v galerii
Petra Němcová prozradila svoji ranní biohackingovou rutinu Depositphotos
Topmodelka Petra Němcová je známou propagátorkou zdravého životního stylu a často se svými fanoušky na sociálních sítích sdílí svoje nejnovější zkušenosti. Tentokrát Petra přišla s novým nápadem, jak nejlépe začít den. Mimo jiné spočívá v tom, že zhruba 15 minut proplachujete ústa olejem.

Petra Němcová na svém instagramovém účtu popsala, jaká je její nejnovější biohackingová ranní praktika. Mimochodem biohacking je zjednodušeně takové experimentování, které má vést k co nejlepšímu naplnění životního potenciálu každého člověka. A samozřejmě je tedy především o kontrolou nad zdravím těla i nad duševním zdravím. A Petra svým fanouškům na sociálních sítích dala jasný návod, jak to ráno dělá ona. 

„Olejový výplach – před jídlem, pitím a čištěním zubů si 10-15 minut proplachujte olejem ústa. Nezapomeňte to vyplivnout do papírového ubrousku a vyhodit do koše, ne dřezu. Olejový výplach je skvělý pro dentální hygienu a uvolňuje imunitní systém snížením vnitřních zánětů,“ popsala Němcová první bod svého ranního biohackingu.

„Meditace – mnoho lidí ví o meditaci, ale ne každý ví o meditaci poklepáním. Jedná se o terapii mysli a těla, která zahrnuje poklepávání na klíčové akupresurní body se zaměřením na nepříjemné pocity a používání pozitivních afirmací k neutralizaci těchto pocitů. Je velmi efektivní na uvolnění stresu. Skvělé i pro děti.
Vděčnost – pouhým vyjmenováním několika věcí, za které můžete být vděční, můžete aktivovat chemické látky v mozku, které nás dělají šťastnými a pomáhají zmírňovat psychické a fyziologické účinky stresu. Vděčnost nás odpoutá od toxických emocí, zlepšuje náladu, štěstí, ale i sebevědomí, vnitřní sílu, trpělivost, spánek, imunitu,“ popsala Petra třetí bod své ranní rutiny.

„Práce s dechem / Mantry / Mudry – existuje mnoho různých nástrojů, které nám pomáhají na fyzické, mentální, emocionální a duchovní úrovni. Jde o dýchací techniky, které mají nejrychlejší přístup k našemu nervovému systému. Některé z mých oblíbených jsou box dýchání, dech ohně, alternativní dýchání nosní dírkou. Nebo jako krásná Sa Ta Na Ma nebo Lotus Mudra – stejně jako Lotus máme i my schopnost vstát z bahna a stresu ve svém vlastním životě.
Jóga - posvátná a starověká praxe, kterou milují mnozí, jóga je spojením vaší mysli, těla a ducha. Existuje mnoho druhů jógy a nekonečné výhody jógy,“ uzavřela Němcová svůj pátý bod ranního biohackingu.

„Existuje mnoho dalších biohackovacích technik, které bych ráda začlenila do svého života, ale některé ke mně mluví více než jiné. Například já si pro své zdraví nedávám studenou sprchu,“ uzavřela Němcová svůj nejnovější příspěvek o svém zdravém životním stylu.

Němcová sice neprozradila, jaký olej pro ranní výplach úst používá, ale lze předpokládat, že ten nejzdravější, tedy panenský olivový nebo avokádový olej. Ke každému bodu svojí ranní rutiny ale natočila krátké návodné video, které se jistě bude hodit každému, kdo chce zkusit tenhle ranní biohacking po vzoru slavné české topmodelky.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Petra Nemcova (@pnemcova)

 

Autorský článek, další zdroj: Instagram

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod