Herečka Veronika Žilková zavzpomínala na zemřelého syna Melichara a sdílela jeho fotografii

 Celebrity 
02. listopadu 2022 18:40 / Pavla Krejčí
  1
📷
1 fotografie v galerii
Veronika Žilková vzpomínala na syna, který zemřel několik měsíců po narození NextFoto
Dušičky jsou každoročně dnem, kdy vzpomínáme na ty, co nás opustili a přesunuli se na druhý břeh. I herečka Veronika Žilková zavzpomínala na bolestivou ztrátu syna Melichara, který zemřel pouze v osmi měsících. Na svém instagramovém účtu nasdílela jeho fotografii.

Lidé po celé republice dnes slaví Dušičky, během kterých uctívají památku blízkých, kteří zemřeli. Pro mnohé je tento svátek o to bolestnější, protože se stali svědky tragického odchodu. Mezi nimi je i herečka Veronika Žilková, která zapálila svíčku za syna Melichara. Mrtvému synkovi věnovala vzpomínku i na svém Instagramu, kde sdílela snímek s jeho tvářičkou. „Dnes mají svátek všechny naše lásky, které žijí už pouze v našich srdcích. Melichar R.I.P. Vzpomínejte dnes na ně s radostí, že jsme s nimi aspoň nějaký čas prožili,“ napsala k příspěvku.

Veronika otěhotněla, když jí bylo 45 let. Věděla, že na početí dítěte už vhodná doba není, přesto se rozhodla svému manželovi Martinu Stropnickému dopřát další dítě. Ten sice syna z předchozího vztahu měl, jen těžko se ale smiřoval s tím, že jeho rod patrně vymře, jelikož syn Matěj upřednostňoval muže. „Když mu to pak Matěj řekl, byl z toho v šoku. A já Martinovi chtěla dopřát syna, díky kterému by jejich rod pokračoval po meči. Proto jsem ve svých pětačtyřiceti letech riskla další dítě,“ prozradila v knize Dělte dvěma.

Už během těhotenství cítila, že něco není v pořádku „A víte, co bylo zvláštní? Od začátku jsem tušila, že je to špatně. Říkala jsem si, že to přece není možné, že bych vyhrála, že by se mi podařilo třetí manželství a chlapeček,“ pokračovala její zpověď.

Lékaři v průběhu těhotenství zjistili, že má Melichar vrozenou brániční kýlu. Synek se nakonec narodil mrtvý, lékaři se ho však snažili oživit. To se sice podařilo, chlapečkovo srdce ale zátěž nevydrželo a o osm měsíců později zemřel. „Narodil se mrtvý, mně se v zásadě ulevilo, lékaři ho ale vzkřísili, a to trápení trvalo ještě dalších osm měsíců. Osmkrát byl kříšený, ale měli ho nechat zemřít. Myslím, že tenkrát měla mít poslední slovo příroda. Jenže dnes doktoři zkusí všechno, co jde, musí, jenže vlastně ho akorát trápili. A zbytečně. Věděli jsme, že nemá plíce. Nevyvinuly se mu, protože neměl bránici, tedy dělicí stěnu mezi orgány, a jak mu žaludek tlačil na ty plíce, nevyvinuly se.“

Žilková přiznala, že sledovat umírání syna pro ni tehdy bylo příliš. Naštěstí měla po boku Martina Stropnického, který jí byl velkou oporou. Přestože mu nyní nemůže přijít na jméno, navždy mu zůstane vděčná, jak se se situací popral.“ Jen těžko si lze představit, jak se musela herečka cítit. Sledovat, jak vám umírá dítě a v podstatě bojuje o každou vteřinu života, musí být traumatizující a bolestné.

„Tehdy jsem pochopila, že je Martin silnější než já. Má mraky chyb, je málo citlivej, ale poprvé v životě jsem byla v něčem druhá a jsem pyšná, že mám doma toho prvního. Teprve nedávno mi řekl, jak to proběhlo. Nosil to v sobě těch čtrnáct let, než byl schopný mi říct, jak to bylo vteřinu po vteřině. Věděla jsem, že je dobře, že jsem u toho nebyla, protože vidím na Martinovi, jaké má trauma. Já ho měla tehdy, on teď,“ uvedla dále ve své knize.

V rozhovoru se Super.cz bývalému manželovi vysekla poklonu: „Říkala jsem si, že to je chlap, který dokázal něco, co já, emancipovaná žena, nedokázala, a za to si ho budu vždycky hrozně vážit, protože on tam prostě byl, kluka doprovodil a všechno zařídil.“ 

Útěchu po tragické události našla především v divadle, které pro ni bylo určitým únikem. Ačkoliv si prošla těžkými chvílemi, dnes je maminkou pěti dětí.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Veronika Zilkova

Autorský článek, další zdroje: Super.cz, kniha Dělte dvěma, Instagram

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod