Herečka Jamie Lee Curtis už se snaží přijímat své stárnutí pozitivně. Radí zbytečně nepodstupovat estetické zákroky a sama svých lituje

 Celebrity 
28. října 2022 09:38 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Jamie Lee Curtis stáří sluší Depositphotos
Dříve tomu tak sice nebylo, nyní se však herečka Jamie Lee Curtise, snaží přijímat proces stárnutí. V rozhovoru s Today poradila lidem, aby zbytečně nepostupovali zákroky ve snaze oddálit stárnutí. Herečka v 22. listopadu oslaví čtyřiašedesáté narozeniny a vypadá šik a spokojeně.

Se stárnutím se někdy těžko smiřuje. Někteří ho berou tak, jak je, jiní proti němu neustále bojují. Herečka Jamie Lee Curtis patří k té první skupině. V průběhu let otevřeně kritizovala stigmata spojená se stárnutím a kulturou, která povzbuzuje ženy, aby vypadaly za každou cenu mladě a krásně. Jak sama říká, je „hrdě „pro-stárnoucí“ a snahy oddalovat stáří považuje za zbytečné.

Po celý život se pohybuje ve světě filmu, a mnohokrát na ní byl kvůli tomu vyvíjen tlak. V Hollywoodu se nosí především dokonalost, proto podlehla a podstoupila různé kosmetické procedury. Avšak místo toho, aby se cítila lépe, se cítila ještě hůř.

„Nechala jsem si udělat estetický zákrok,“ řekla Curtis Today. „Byla jsem na botoxu. Vyhlazuje vrásky? Ano, ale pak vypadáte jako plastová figurka.“ Proto nyní radí nejen svým dcerám, ale i veřejnosti, aby se k tomu nikdy neuchýlil: „Nezahrávejte si s obličejem.“ Říká, že nejdůležitější je být spokojený sám se sebou a nenechat se ovlivnit společností. Tak se snažila vést i svoje děti. „Štěstí je ošemetné slovo, protože život je bolest,“ řekla. „Chci, aby byli spokojení. Chci, aby cítili, že na tom, co dělají, záleží, že to, co dělají, má hodnotu.“

Herečka mnohokrát dokázala, že stárne s grácií. Ve všech filmech působí svěže a její upřímný úsměv vypovídá o tom, že si život užívá. Její přístup ke stárnutí je v Hollywoodu jako závan čerstvého vzduchu. Přidává se tak do řady několika hereček, které otevřené mluví o přijetí procesu stárnutí.

Curtis také podporuje laskavost, která podle ní lidem chybí. Při natáčení filmu Všechno všude, najednou poslala všem, kteří se na filmu podíleli, kopii plakátu, který visí v její kuchyni. „Je to od umělce jménem Bob Reynolds, který říká: ‚Poznámka pro sebe: Buď laskavý, buď laskavý, buď laskavý,“ řekla Curtis. Dodala, že je v dnešním světě potřeba všechny negativní informace nahradit pozitivními. „Probíhají války, každý den umírají děti na rakovinu. Život je bolest,“ pokračovala Curtis a usoudila, že je třeba dodržovat nějakou rovnováhu a právě ta pochází z laskavosti.

Jamie Lee má herectví v genech. Je dcerou legendárních hollywoodských herců Janet Leigh a Tonyho Curtise. Než získala svou důležitou roli, hrála v několika menších rolích. A když si zahrála Laurie Strode ve filmu Johna Carpentera Halloween, který vyšel v roce 1978, získala nesmírnou popularitu.

Během své kariéry se objevila v desítkách filmů. Také je autorkou 12 prodávaných dětských knih zaměřených na pozitivitu a řešení běžných dětských problémů.

Téměř 45 let po uvedení snímku Halloween se znovu vrací do své role Laurie Strode. Objeví se v posledním díle této filmové série, kde se postaví sériovému vrahovi Michaelu Myersovi . „Vymysleli velmi dobrý způsob, jak to ukončit,“ řekla Curtis. „Natočili jsme tři filmy, myslím, že to doplňuje příběh smutným, zajímavým způsobem.“

Ve svých třiašedesáti letech vypadá Jamie opravdu dobře. Posuďte sami na snímku s herčkou Kyle Richard Umansky.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Lee Curtis (@jamieleecurtis)

 

Autorský článek, další zdroj: today.com

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008