Velšská rodačka Catherine Zeta-Jones vyjádřila obdiv a podporu Kate Middleton: Miluji naši princeznu, řekla

 Celebrity 
04. října 2022 10:00 / Pavla Krejčí
  0
📷
2 fotografie v galerii
Herečka Catherine Zeta-Jones  Depositphotos
Herečka Catherine Zeta-Jones ukázala, že je hrdá na své rodné město a zemi, tedy Swansea, ve Walesu. Na Instagramu sdílela příspěvek, ve kterém vyjádřila obdiv a podporu Kate Middleton, kterou považuje za skvělou novou princeznu z Walesu.

Přestože je herečka Catherine Zeta-Jones neodmyslitelně spojena s Hollywoodem a Amerikou jako takovou, ve skutečnosti se narodila daleko za Atlantickým oceánem. Její rodnou zemí je Wales. A jako pravá a hrdá rodačka připila na zdraví nové princezně z Walesu, Kate Middleton.

Herečka před pár dny na svém Instagramu zveřejnila fotku princezny z Walesu, aby zdůraznila její novou roli. Na fotografii bylo vidět, jak Kate objímá dvouletou dívku jménem Charlotte, která měla oblečený národní kroj. Fanoušci Zety-Jones příspěvek ihned zahrnuli komentáři, v nichž vyjádřili společnou lásku ke královské rodině.

Miluji naši princeznu. Miluji náš velšský národní kostým,“ napsala herečka k roztomilé fotografii. Jen o několik týdnů dříve sdílela snímek na počest úmrtí královny Alžběty. V něm vyjádřila smutek a úctu, kterou k ní chovala. „Nejdražší královno Alžběto, byla jsi a vždy budeš blízká mému skromnému srdci,“ napsala 8. září, krátce po královnině smrti. „Náš národ tě pozdravuje. Děkuji. Bůh žehnej královně. Ať žije král.

Přestože jsou nyní hereččiným domovem USA, vlasteneckou hrdost nezapře. Mnohokrát se nechala slyšet, jak hluboce miluje své rodiště, město Swansea, ve Walesu. V roce 2019 se sem vrátila, aby na své 50. narozeniny od města převzala čestnou cenu Freedom of the City of Swansea. Herečka byla také oceněna královskou rodinou za její služby pro filmový průmysl a charitu.

Kate a William po uplynutí povinného smutku v úterý navštívili zemi poprvé jako princ a princezna z Walesu. Jejich návštěva začala ve městečku Anglesey, ve kterém společně žili jako novomanželé v roce 2010 a také po narození prince George. William tehdy působil jako pilot pátracího a záchranného vrtulníku u Royal Air Force.

Součástí návštěvy byl také výlet na jih Walesu do rodného města Catherine Zeta-Jones. Zde se podívali do přestavěného kostelu ve Swansea, který byl přeměněn na prosperující komunitní centrum. Královský pár zde přivítala skupina místních dětí.

Během návštěvy vypadala Kate báječně. Oblékla si krásný, jasně červený kabát od britské značky LK Bennett. Kate je známá svou symboličností v oblékání, tudíž se nejednalo o náhodnou volbu. Velšský drak, kterého má země ve znaku, je totiž červený. Stejně tak uctila předešlou princeznu z Walesu, Dianu. Ta se také v roce 1981, když se stala princeznou z Walesu, také oblékla do červené barvy během své první oficiální návštěvy země.

Krátce předtím, než královský pár dorazil do kostela sv. Thomase, zazněly kostelní zvony za zvuku melodie „Bůh ochraňuj krále“.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

 

Místní byli z královské návštěvy nadšeni. Je úžasné, že jim Charles udělil titul, řekla People rodačka Sarah East. „Jako chlapec byl vždycky známý jako William z Walesu. Tyto tituly se k nim hodí, protože žili v Anglesey a vědí o Walesu všechno.

William se prý dokonce učí velštinu, velšský národní jazyk. „Mluvil o tom, že se naučil velštinu, a podělil se o několik velšských frází,“ prozradil reverend Steven Bunting.

Královský pár si návštěvu země užíval. Kate a William svou pozornost věnovali všem, kteří si chtěli promluvit nebo jim vyjádřit svou přízeň. „Bylo to pozoruhodné. Princ a princezna z Walesu mluvili se všemi v budově – mladými i starými,“ dodal Bunting. „Jsou jednoznačně odhodláni naslouchat příběhům lidí ve Walesu. O všechno se neuvěřitelně zajímali.

Autorský článek, další zdroj: people.com, Instagram

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod