Soukalová se ztrácela i na biatlonovém startu, a přesto si troufla na pořádný adrenalin. Chybělo málo a roční Izabelka mohla přijít o maminku

 Celebrity 
26. září 2022 15:58 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Gabriela Soukalová v italských horách nesmyslně riskovala život Nextfoto
Byla pověstná tím, že se dokázala ztratit i na startu biatlonového závodu. Přesto zřejmě Gabriela Soukalová oplývá takovým sebevědomím, že se vydá sama do hor na dlouhý adrenalinový cyklovýlet.

Výsledkem je už dobře známá kauza. Gabriela Soukalová se sama v italských Alpách ztratila a za sebou nechala svého přítele Miloše, který se staral o roční dceru Izabelu. Stačila tak jen jedna další nepříjemná okolnost nebo událost a malá Izabela mohla přijít o maminku.

Soukalová si totiž sama vyrazila na cyklovýlet do hor, a i když v určitém místě kvůli strhlé stráni byla stezka přerušena, místo toho, aby se vrátila raději zpět, pokračovala Soukalová nepochopitelně dál. Je zcela evidentní, že vůbec nevyhodnotila situaci správně. Každý jiný by ve chvíli, kdy sám v horách narazí na strženou stráň, vyhodnotil, že je velkým rizikem tuto překážku překonávat a pokračovat dál.

Soukalová to ale viděla jinak. U strže nechala kolo a šla dál pěšky! Ušla další dva kilometry, během nichž se jí vybil telefon, což znamená, že bývalá biatlonová hvězda nebyla ani řádně na takový adrenalinový výlet do hor připravena a následně ještě zjistila, že cesta končí.

Jak daleko byla od místa, ze kterého se na tento nesmyslný výlet vydala, Soukalová nezveřejnila. Je tedy těžké posoudit, zda mělo smysl se pokusit o návrat zpět, nebo bylo lepší riskovat umrznutí přes noc, což si také Soukalová zvolila.

Těžko posoudit, zda by ji třeba mohli záchranáři najít dříve, kdyby se po cestě alespoň nějaký ten kilometr vrátila, lze ale předpokládat, že snad svému příteli před výletem sdělila, kam přesně se chystá. Soukalová raději v nebezpečných podmínkách strávila noc, kterou doslova celou procvičila, aby v mínus sedmi stupních neumrzla a pochopitelně byla ráda, když ji záchranáři druhý den v poledne konečně našli, neboť ji hledali jinde. Nikdo totiž nepředpokládal, že se nesmyslně dostane až tam, kde nakonec v mrazu přenocovala.

Chybělo málo a malá Izabelka mohla přijít o maminku. Soukalová, která během své biatlonové kariéry byla doslova pověstná tím, jak dokáže zmatkovat a klidně i nestihnout start, by se tak měla napříště takových adrenalinových eskapád vyvarovat a stát se zodpovědnou maminkou.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Gabriela Soukalova (@gabrielakoukalova)

 

Ostatně připomeňme si jednu z mnoha jejích biatlonových kauz, kdy začala na startu zmatkovat a málem jej nestihla. To bylo v roce 2015 během závodů světového poháru v Oberhofu. Tehdy dokonce některá média psala doslova o tom, že už je Soukalová svým zmatkářským chováním skutečně trapná.

A co tehdy vyvedla? „Po nástřelu mi byla docela zima, a tak jsem se rozhodla, že si pod kombinézu navléknu ještě jednu vrstvu funkčního oblečení,“ vypověděla tehdy Soukalová pro oficiální web Českého biatlonu. Pro oblečení si tedy chtěla dojít do týmové buňky. „Věděla jsem, že nemám moc času, ale stále jsem byla přesvědčená, že to v klidu stihnu. Když jsem se vracela, čekalo mě ještě značení lyží a zbraně. To zabere 30 až 40 vteřin. Stále mi přitom zbývaly asi tři minuty do startu. Při značení jsem zjistila, že jsem někde cestou ztratila poutko od holí. Běžela jsem tedy nazpět. Naštěstí jsem si ho všimla v mezeře pod schody. To byl snad zázrak a taky velká úleva,“ vypověděla Soukalová.

Jen zapomněla dodat, že tehdy nakonec kvůli svému tradičně špatnému odhadu situace nakonec do závodu neodstartovala z místa, ze kterého měla startovat, ale na poslední vteřiny se zařadila až na konec startovního pole. „Opravdu se snažím, aby k něčemu takovému nedocházelo. Dávám si záležet, ale přijde mi, že čím více si dávám záležet, tím je to horší,“ komentovala tehdy svoje chování Gabriela. A jako maminka by měla svoje nápady opravdu držet pod kontrolou.

Autorský článek, další zdroj: Instagram

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod