Amber Heard chce vrátit úder. Na Deppa si najala prominentní právníky, i když nemá peníze. Prodala dům, aby mohla podniknout razantní protiútok

 Celebrity 
16. srpna 2022 09:47 / Mirka Malá
  3
📷
2 fotografie v galerii
Amber Heard chystá velký protiútok Depositphotos
Amber Heard se nevzdává, i když poslední soud prohrála a musí podle rozsudku Johnnymu Deppovi zaplatit odškodné ve výši 10 milionů dolarů. Přestože je bez peněz, najala si prominentní právníky a hodlá podniknout razantní protiútok.

Herečka, která je kvůli prohranému soudu v Hollywoodu bez práce, si najala právníky Davida L. Axelroda a Jaye Warda Browna z právní kanceláře Ballard Spahr, kteří ji nyní budou zastupovat v jejím odvolání proti verdiktu soudu za pomluvu Johnnyho Deppa.

Amber Heard má zjevně velké ambice, protože právě pánové Axelrod a Brown úspěšně obhajovali The New York Times proti žalobě Sarah Palin pro pomluvu na začátku tohoto roku.

"Pokud jde o ochranu základního práva na svobodu projevu, díváme se na rozhodnutí poroty – abychom parafrázovali slavný citát – nikoli jako začátek konce, ale pouze konec začátku. Jiný soud vyžaduje jiné zastoupení, zvláště když nyní vychází na povrch tolik nových důkazů,“ uvedl hereččin mluvčí v oficiálním prohlášení.

A slyšet se už nechali i samotní právníci. "Vítáme příležitost zastupovat Amber Heard v této kauze, protože jde o případ s důležitými důsledky prvního dodatku pro každého Američana," uvedli ve svém prohlášení. "Jsme přesvědčeni, že odvolací soud správně uplatní zákon bez ohledu na popularitu, zruší rozsudek proti Amber Heard a znovu potvrdí základní principy svobody projevu."

Právnička Elaine Charlson Bredehoft, která zastupovala herečku v posledním procesu, tak musí vyklidit pole. Nicméně jako profesionálka samozřejmě potvrdila, že novému právnímu týmu poskytne plnou spolupráci. Přeci jen, o případu ví naprosto všechno a s Amber Heard minulý měsíc také podala odvolání proti rozsudku soudu.

Jak ale chce herečka nové a drahé právníky zaplatit, není jasné. Po prohraném soudu přiznala, že na zaplacení odškodnění Johnnymu Deppovi ve výši 10,4 milionu dolarů nemá. A nedávno také vyšlo najevo, že prodala svůj dům v Yucca Valley. Přitom vlastnictví domu přiznala teprve během letošního soudního přelíčení, i když dům vlastnila od roku 2019. Na prodeji domu vydělala zhruba půl milionu dolarů, protože jej prodala s dvojnásobným ziskem. To jí ale rozhodně na zaplacení tak vysokého odškodnění nestačí a úspory ve výši nejméně 9 milionů dolarů Amber rozhodně nemá.

I když se po svatbě s Johnnym Deppem začala objevovat ve větších hollywoodských filmech, nikdy nepatřila k herečkám, bez kterých by se filmová studia neobešla. A tomu samozřejmě odpovídaly i její honoráře. Navíc teď v Hollywoodu nemá práci vůbec žádnou a v následujících měsících bude k vidění jen ve dvou filmech, které už dávno natočila.

Léto také Amber Heard tráví na opačném konci Ameriky, konkrétně v oblíbené milionářské destinaci Hamptons, kde se pohybuje řada bohatých Newyorčanů a také slavní a vlivní lidé. Zřejmě tam hledala nové kontakty. Nic jiného jí ani nezbývá, protože hereckou práci žádnou nemá a 10 milionů by sháněla opravdu těžko. Proto možná podstoupila i riziko s novým právním týmem, která soudě podle svého prohlášení hodlá u odvolacího soudu celou kauzu posunout k obhajobě svobody slova. Celou soudní kauzu totiž odstartoval její článek ve Washington Postu, který po rozpadu svého manželství s Deppem publikovala. Sice slavného herce ve článku nejmenovala, ale všem bylo jasné, že za domácího násilníka a sexuálního agresora označila ve svém článku právě jeho.

Citace z článku pak převzala média z celého světa a kauza byla na světě. Johnny Depp se rázem ocitl v Hollywoodu na černé listině a jeho obdivuhodná kariéra byla doslova v troskách. Situace se pro něho radikálně změnila až poté, co americký soud vynesl svůj rozsudek v jeho prospěch. Karta se rázem otočila a na černé listině u filmových studií je Amber Heard. Otázkou je, zda jí nový soud a svoboda slova pomohou zvrátit výhru zase na její stranu.

Autorský článek, další zdroj: Just Jared

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod