Zoufalý Ivan Vyskočil nevěří, že jeho syn spáchal sebevraždu. Jeho tělo ještě ani nepohřbili

 Celebrity 
26. června 2022 16:40 / René Černý
  0
📷
7 fotografií v galerii
Ivan Vyskočil se odmítá smířit s verzí, že jeho syn Jakub spáchal sebevraždu Se svolením I. Vyskočila
Herec Ivan Vyskočil je zoufalý! Nevěří totiž, že se jeho syn Jakub na začátku února zastřelil sám. I když krátce na to proběhlo ve středních Čechách poslední rozloučení, tělo stále nebylo pohřbeno.

Herec a otec zemřelého Jakuba Vyskočila nevěří, že jeho syn zemřel dobrovolně, přestože dostal dopis na rozloučenou, který měl jeho syn před smrtí sepsat.

"My máme opravdu důvodné podezření, že Jakub nespáchal sebevraždu. Nebyla provedena soudní pitva, pouze zdravotní a nikdo s námi nekomunikuje," svěřil se inStory.cz zoufalý otec zemřelého syna. 

Ten se měl zabít kvůli tomu, že už nemohl unést problémy, které souvisely s podnikáním a tlaky zvláště od jednoho z bývalých spoluzakladatelů firmy. Napsal desetistránkový dopis v němž se loučí s otcem i svou životní partnerkou. A přestože se zdá, že se omlouvá za to, že je rozhodnutý dobrovolně ze světa odejít. Ivan Vyskočil nevěří verzi, že se 8. května nedaleko Milevska na Písecku zastřelil sám.

"Je zvláštní, že v jednom případě nedávno zesnulého Petra Adama z kauzy Hlubuček, který spáchal sebevraždu, policie soudní pitvu nařídila a ještě ten večer měli výsledky. My jsme výsledky zdravotní pitvy Jakuba dostali až po šesti týdnech a soudní pitva, kterou žádáme, nařízena nebyla. Je to nefér a neetické ke mně i jeho partnerce Blance. Nemůžeme ho ani pohřbít. Jeho tělo je stále v pohřebním ústavu a Blanka je prosí, aby ho tam ještě nechali, že děláme vše proto, aby to policie a další orgány pořádně prošetřili," řekl herec Ivan Vyskočil.

On i rodina se obrátili na vyšší instituce, které žádají, aby práci jihočeské policie prověřili. Ostatně nebyla by to první kauza, kdy právě jihočeští policisté pochybili. Ať šlo o skoro 20 let starou brutální bestiální vraždu v Litvínovicích západně od Českých Budějovic, kde Ladislav Pacovský a jeho syn zabili na ulici tři své sousedy, tak pozdější brutální vražda manželů Malhockých v Českých Budějovicích. Ty zabil jejich syn. V obou případech byli jihočeští policisté dopředu varováni, co se může stát. Svou laxností v podstatě zavinili zbytečnou smrt několika lidí. Těmito pochybeními se zabývaly v minulosti jak vysoké policejní orgány a dokonce i soud. 

Pokud by byly pravdou informace, o nichž se spekuluje, že policie provedla na místě u rybníka na Písecku jen zběžné ohledání těla a rodina nebyla ani přizvána k identifikaci těla. A pokud je pravda, že kriminalisté odmítají povolit rodině soudní pitvu, kterou by si eventuálně mohli i zaplatit na své náklady, je smrt Jakuba Vyskočila skutečně opředena záhadami.

"Přeci pokud není co tajit a vše bylo podle zákonů a pravidel, neměli by problém tu soudní pitvu provést. Těch nejasností je tam víc. Třeba to, že se Jakub jel zabít, přitom s Blankou mluvil před tím a těšil se domů na večeři," říká Vyskočil starší.

Někteří chápou jeho rozhořčení a obavy, jiní namítají, že z dopisu, jehož část i zveřejnil, je jasné, k čemu se jeho syn chystal a dokonce se omlouvá své partnerce, že "je asi slaboch a snad mu Bůh odpustí".

Autorský článek.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008