Autorka My všichni školou povinní Markéta Zinnerová v slzách. Zemřel jí milovaný manžel

 Celebrity 
19. ledna 2022 08:53 / René Černý
  0
📷
7 fotografií v galerii
Markéta Zinnerová, autorka mnoha seriálů i filmů, náhle ovdověla Se svolením R. Černého (vlastní foto), Se svolením České televize
Slavná česká spisovatelka, scénáristka a dramaturgyně Markéta Zinnerová pláče. Náhle jí totiž zemřel její manžel, známý sportovní lékař a fyzioterapeut Dr. Milan Jílek. Autorku takových hitů jako My všichni školou povinní, Den pro mou lásku, Bolero, Za humny je drak nebo Tajemství proutěného košíku teď čeká ještě další velmi smutná chvíle.

Milan Jílek, který byl třetím manželem známé spisovatelky a scénáristky, zemřel náhle v pondělí 10. ledna v nemocnici v Jindřichově Hradci ve věku 84 let. Právě v tomto jihočeském městečku manželé už mnoho let žijí. Odstěhovali se sem z Prahy poté, co je přestal bavit ruch velkoměsta. 

"Já si píšu své věci, knihy, příběhy a Milan jezdí lyžovat, střílí závodně a je nám tak nějak dobře. Necháváme jeden druhému prostor pro jeho život, ale zároveň jsme rádi spolu," svěřila se před časem Markéta Zinnerová, která letos oslaví 80. narozeniny. 

Ještě loni na podzim říkala, že sice nemá ráda velké oslavy, ale bude ráda, když ona oslaví ve zdraví kulatiny a její manžel půlkulatiny, které připadaly na letošek. Koncem roku si však spisovatelka přivodila úraz nohy, z kterého se ale dostala bez větších problémů. Její manžel i přes svůj věk byl stále aktivní a dokonce čas od času prováděl zdravotní masáže. Byl vyhledávaným fyzioterapeutem a mnoho lidí, které lékaři odsoudili k operaci, dokázal napravit tak, že se obešli bez zákroku.

"Má zlatý ruce a opravdu spoustě lidem pomohl. On je celoživotní sportovec a nadšenec, zatímco tohle já nepěstuju. Ale možná proto si tak rozumíme," pochvalovala si vždy spisovatelka.

Sama má tři děti, dceru a dva syny, Milan Jílek měl z předchozího vztahu dceru a díky ní dvě vnučky. Jedna, Tereza Martincová, je dnes slavnou tenistkou. Právě ona se svěřila s tím, že její milovaný dědeček náhle zemřel. "Byl to infarkt, nedalo se nic dělat...," prozradila tenistka s tím, že se s milovaným dědečkem chce rozloučit osobně. Proto se pohřeb uskuteční až tento pátek. Musí totiž přiletět z Australian Open.

Milan Jílek se kdysi dokonce stal odborným poradcem seriálu z atletického prostředí Dlouhá míle, v němž si zahráli Svatopluk Skopal a Jan Čenský. Díky natáčení se také Zinnerová s Jílkem sblížili a zanedlouho se vzali. Za svědky jim šel právě Skopal a pak i další kamarád Miroslav Vladyka. 

"To jsou úžasní kluci, herci a fajn chlapi, proto nám šli za svědky. Měli jsme malou svatbu," vzpomínal i Milan Jílek, který byl pro Zinnerovou tehdy jako přírodní úkaz. Štěstí na muže moc neměla a i po tragických událostech, kdy přišla kdysi o malou dcerku a vypsala se z toho příběhem Den pro mou lásku, byla šťastná, že potkala muže svých snů. 

Nyní ji bude čekat úkol nejtěžší, dát svému drahému muži sbohem a vyrovnat se s jeho odchodem. Život po boku Milana Jílka byl pro ni po více než dvacet let jakousi jistotou, bezpečím. Všichni blízcí doufají, že to slavná spisovatelka a scénáristka zvládne. 

Zdroj: Autorský článek.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod