Herečka Kristýna Janáčková vydává interaktivní deník pro maminky. Sama jich svým dětem napsala už několik desítek

 Celebrity 
06. ledna 2022 13:01 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Kristýna Janáčková stvořila zajímavý deník pro všechny maminky TV Nova (volný zdroj)
Herečka Kristýna Janáčková je dvojnásobnou maminkou, která svým dětem už od narození píše deníčky. A tak se stala mezi maminkami a svými fanynkami tak populární, že jí spousta maminek žádala o rady.

A to byl důvod, který Kristýnu Janáčkovou přivedl na myšlenku vydat interaktivní deník pro maminky. Má s tím opravdu bohaté zkušenosti. Její starší syn Luis jich má za osm let svého života už 48. Má v nich i fotky, památeční předměty, první ustřihnuté vlásky, náplasti, vstupenky atd.

Do deníku se vejdou i otisky dětských ručiček

"Jakmile podruhé zavřeli divadla, říkala jsem si, že nemůžu jen tak ležet, že potřebuji tvořit. A možná tím, že jsem pod srdcem již nosila Elliota, mě přepadla dávná myšlenka vytvořit maminkám deník.
Oběma svým dětem totiž píšu deník. Od početí každý den. Luis jich má za těch osm let již 48 a na jeho přání mu píšu dál. Píšu v nich nejen o jeho pokrocích, zážitcích a zkušenostech, ale i o mých pocitech, o všem, co se událo, i to méně radostné. Beru to i jako takovou terapii," vysvětluje Janáčková, kterou diváci mimo jiné znají i ze seriálu Ordinace v růžové zahradě.

"A to samé u Elliota. Luis se již o deníky zajímá a chce v nich někdy číst. Obecně se s časem hodně zapomíná a jsem ráda, že Luis v nich vše má. A jelikož mi spousta maminek psala, že by chtěla taky psát, ale neví jak, přemýšlela jsem, jak jim to usnadnit. A konečně, po tolika letech tvoření v hlavě, nastal ten čas dávný sen zrealizovat," dodává oblíbená herečka.

"Do deníku nazvaném S láskou Máma, jsem vložila motivační otázky, které se zaměřují na důležité okamžiky dítěte a na jeho poprvé. Od početí do konce první třídy. Nechala jsem se inspirovat deníky Luise, okamžiky, které byly zásadní, a nezapomínám ani na maminku, na jeji emoce a pocity. Proto vždy končí každá kapitola Dopisem Tobě, tedy tím, co by ještě děťátku chtěla maminka sdělit, jsou tam také Chvíle pro maminku. Protože platí, že jak se cítí maminka, cítí se i dítě, na což se velice snadno zapomíná," popsala Janáčková svůj interaktivní deník.

Zdroj: Autorský článek, Albatros.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod