Dakota Johnson přišla s tvrzením, že Alfred Hitchcock zničil kariéru její babičky, protože s ním nechtěla mít sex

 Celebrity 
20. listopadu 2021 19:32 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Legendární režisér rozhodně neměl čistý štít Shutterstock
Hvězda Padesáti odstínů šedi Dakota Johnson se rozpovídala o zkušenostech svojí babičky Tippi Hedren s kultovním režisérem Alfredem Hitchcockem.

"Vždy byla opravdu upřímná a pevná a stála si za svým. To udělala," řekla Johnson. "Alfred Hitchcock jí zničil kariéru, protože s ním nechtěla spát, a on ji terorizoval. Nikdy nebyl pohnán k odpovědnosti."

Hitchcock ji sexuálně napadal

Hedren pracovala s kultovním režisérem na legendárním filmu Ptáci z roku 1963 a také na filmu Marnie z roku 1964. A ve svých memoárech, které sepsala nyní 91letá herečka v roce 2016, tvrdí, že byla během natáčení obou filmů Hitchcockem několikrát sexuálně napadena.

"Je naprosto nepřijatelné, aby lidé, kteří mají moc, tuto moc využívali nad někým ve slabší pozici, bez ohledu na odvětví,“ říká Johnson. "Je těžké o tom mluvit, protože je to moje babička. Nechcete si představit, že by někdo zneužil vaši babičku." 

Hedren vyprávěla o svých zážitcích s Hitchcockem, který zemřel v roce 1980, ve svých pamětech a řekla, že režisér nechával svého řidiče projíždět kolem jejího domu a během natáčení Ptáků po ní chtěl, aby se ho dotýkala na intmních místech. Napsala také, že se ji režisér jednou pokusil přinutit, aby se s ním líbala na zadním sedadle jeho limuzíny a do knihy napsala, že to byl hrozný zážitek. Hedren tehdy o Hitchcockových praktikách nikomu neřekla, protože na počátku 60. let sexuální obtěžování a pronásledování byly pojmy, které neexistovaly. 

Tippi Hedren se nakonec nikdy nestala velkou hvězdou stříbrného plátna, i když po Hitchcockových filmech natočila celou řadu dalších snímků, ale většina z nich byly nízkorozpočtové projekty. Její dcerou je Melanie Griffith a Dakota Johnson je její vnučkou, která se narodila v manželství Melanie Griffith s hercem Donem Johnsonem. Dále čtěte: Paul Rudd je nejvíc sexy mužem planety roku 2021. Ocenění oblíbeného herce velmi zaskočilo.

Zdroj: People.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod