Smutná zpráva zasáhla československý showbyznys, zemřel Miro Žbirka. Příčina je jasná

 Celebrity 
10. listopadu 2021 19:58 / René Černý
  2
📷
5 fotografií v galerii
Tato fotografie se objevila na profilu Mekyho Žbirky, umístil ji tam jeho PR manažer Rado Messa Se svolením R. Messy
Ve věku 69 let zemřel zpěvák a hudebník Miro Žbirka. Tato zpráva obletěla československý showbyznysový svět. Několik týdnů bojoval se zákeřnou nemocí. Když se už zdálo, že by mohl na tom být líp, přišla nejhorší zpráva.

"Priatelia, dostihol ma nejaký zakerný bacil a skončil som na infúzkach. Posielajte energiu, budem ju potrebovať..," napsal svým fanouškům před třemi týdny na sociálních sítích.

Někteří měli pocit, že prodělává covidové onemocnění, jiní, že jde o nějakou formu virózy. Ve skutečnosti šlo o onemocnění plic. Zprávu jako první médiím přinesl Žbirkův PR manažer Rado Messa. Zpěvákova manželka Kateřina pak upřesnila, že příčinou byly opakované zápaly plic. 

"Správy o mojej smrti sú PRAVDIVÉ,” to by řekl Meky, kdyby žil…  MIRO ŽBIRKA, 21. 10. 1952 - 10. 11. 2021," stojí ve zprávě na sociální síti spolu s fotkou zpěváka, jak leží na pódiu.

"Meky tu bude strašně chybět, hluboce mně zasáhla tahle zpráva, nemám slov..., omlouvám se," řekl pro inStory.cz houslista a blízký Žbirkův kamarád Jaroslav Svěcený.

Žbirka v roce 1982 dosáhl na československého Zlatého slavíka, o něhož tehdy připravil Karla Gotta. Ve své sbírce má též slovenské Sláviky, a to jak zlaté, stříbrné, tak bronzové. Pětkrát se Miro Žbirka stal Osobností televizní obrazovky a v roce 2007 vstoupil do síně slávy slovenských hudebních cen Aurel.

S první manželkou Helgou Žbirkovou měl dceru Denisu. V roce 1988 se podruhé Miro Žbirka oženil  s Kateřinou, s níž vychovali dceru Lindu a syna Davida.

Zdroj: Autorský článek

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008