Mnozí by rádi, aby mlčel, ale on se rozhodl mluvit. Otevřený rozhovor s bývalým šéfem ÚOOZ Robertem Šlachtou

 Face To Face 
01. října 2020 15:41 / René Černý
  0
📷
6 fotografií v galerii
Robert Šlachta byl v pořadu Face To Face velmi upřímný Face To Face
Je bývalým elitním policistou a celníkem. Osm let vedl Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, tři roky byl náměstkem generálního ředitele Celní správy České republiky. Dnes je mediálně jednou z nejkontroverznějších osobností a mnozí by možná rádi, aby mlčel. Ale on se rozhodl mluvit. Hostem René Kekelyho v talk show Face To Face byl Robert Šlachta.

Tehdejší premiér Petr Nečas tvrdí, že si Šlachta usmyslel, že bude policejním prezidentem, a když se mu to nepodařilo, zosnoval v podstatě „kauzu Nagyová“ a uspořádal hon. To ale Robert Šlachta, který je dnes v civilu, naprosto odmítá.

„O Petra Nečase nikdy nešlo, nikdy u něj nebyla udělána prohlídka, vše bylo kvůli jeho milence. Sehrály tam roly různé dárky a další věci za to, že ona zařídí, že se k němu někteří lidé dostanou. Jen to, co se nám podařilo rozkrýt, bylo za 9,7 milionu korun,“ prozradil Robert Šlachta.

Měl šanci pak slyšet odposlechy Jany Nagyové, dnes Nečasové, tehdejší milenky premiéra České republiky. Velmi se on i jeho kolegové divili tomu, jak jedna žena může manipulovat s premiérem, tajnými službami a dalšími lidmi. A také se velmi divil, jak ponižujícím způsobem s ním Nagyová jednala.

„Když jsem ty odposlechy slyšel, řekl jsem si, že se už ani nikdy neožením,“ podotkl bývalý šéf ÚOOZ a náměstek Celní správy.

Byl velmi blízko rozkrývání velkých korupčních kauz a díky tomu se podařilo odhalit mnohamilionové až miliardové škody. Dnes příliš slovům o boji s korupcí od některých politiků nevěří. „Kdyby politici mysleli korupci vážně, tak by byli schopni se dohodnout aspoň na základních věcech na boji proti korupci,“ míní Robert Šlachta.

S Josefem Klímou napsal v podstatě profesně-autobiografickou knihu Třicet let pod přísahou. Musel hodně zvažovat, co do ní pustí, a co už ne. „Stále jsem nebyl zbaven mlčenlivosti, ale jsou tam věci, které buď zazněly u soudu nebo na ně nebylo uvaleno nějaké embargo. Jezdíme s tím teď po republice a lidi to velmi zajímá,“ prozradil Šlachta.

Proč ho prý nemá rád ministr vnitra Hamáček, je Babišovým mužem, bojí se o život, jak relaxuje nebo kam se hodlá profesně posunout? Na to Robert Šlachta odpověděl v pořadu Face To Face.

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47