Závist a pomluvy mi překazily kšefty. To nejdůležitější mě naučil Karel Gott, říká zpěvák Jan Kopečný

 Face To Face 
20. února 2021 10:16 / René Černý
  0
📷
8 fotografií v galerii
Zpěvák a herec Jan Kopečný si bere k srdci rady, které mu dával Karel Gott Face To Face
Svou dosavadní kariéru si tvrdě odpracoval, prošel menšími či většími muzikálovými rolemi a má za sebou i dvě zásadní talentové soutěže. Dalším hostem René Kekelyho v talk show Face To Face byl zpěvák, herec a frontman kapely Botox Jan Kopečný.

Česko hledá Superstar a Tvoje tvář má známý hlas byla dvě talentová show, která Janu Kopečnému zcela zásadně ovlivnila život.

„Byl to krok někam, kde jsem to opravdu neznal. Měl jsem ale okolo sebe lidi, kteří mě z popularity, kterou jsem asi tehdy měl pocit, že trpím, srazili zpátky na kolena. Říkali, že bych měl něco dělat a netěžit jen z toho, že jsem byl více vidět. Díky tomu jsem začal dělat víc muzikály," prozradil Jan Kopečný.

Televizní show vnímá hlavně jako skvělou příležitost  se zviditelnit i šanci na více pracovních příležitostí. "Člověk se dostane do širšího povědomí a více lidí jej vidí spíše jako osobnost jako takovou než jen v nějaké roli. V těch show jsem mohl být částečně více za sebe než v divadelní roli," vysvětlil Kopečný. 

Kdysi na otáčivém hledišti v Českém Krumlově hrál v představení Sněhurka a sedm trpaslíků. Do talentové soutěže a slavných muzikálů v Praze to proto byl velký skok. Bral ale začátky v rodných jižních Čechách jako velkou školu. Měl tak možnost od zkušenějších kolegů okoukávat věci a získávat potřebné zkušenosti.

Cesta kluka z Českých Budějovic do Prahy nebyla jednoduchá. Zdeněk Barták a Zdeněk Pikl, kteří leta pořádali na zámku Hluboká letní muzikálová představení, mu nabídli roli Romea v Romeovi a Julie. To byla vlastně první velká zkušenost s muzikálovým světem a pak už to šlo postupně dopředu. 

Jan Kopečný přiznává, že byla doba, kdy s ním sláva a popularita pořádně zamávala. Byly to diskotéky, kluby, po kterých jezdil, ale i dodnes jezdí - za normální situace - s kapelou Botox, jejíž je frontmanem. "Jenže ta pomyslná bublina, která splaskne, ta popularita, vám nestačí. Musíte jít dál a vědět, kde je vaše místo," podotkl Kopečný.

Velkou školou a zkušeností pro něj byla spolupráce s Karlem Gottem, který si jej spolu s několika kolegy vybral, aby zpíval v muzikálu Čas růží, který je složený z jeho hitů. 

„On mi ukázal i to, že člověk by se měl fanynkám věnovat. Držím se toho, co mě naučil. Být vřelý, příjemný a aby to nebyla póza, že si budeme hrát na nějaké hvězdy. Karel Gott si mě vybral, abych zpíval jeho písně, ale nechtěl, aby to byla parodie, nebo nějaká karikatura. Říkal, ať to zpíváme my, kteří se alternujeme, ze sebe, aby to vycházelo z nás. A to je taková cesta pro mě v rámci jeho písní," podotkl zpěvák a herec, který má mimo jiné letos vystoupit na přeloženém vzpomínkovém mega koncertě na Karla Gotta v pražské O2 areně.

V životě se setkal i se záští a závistí. Zkušenosti má i s tím, kdy mu právě pomluvy překazily kšefty. 

"Nespočetněkrát. Je to součást této branže, bohužel. Těch rolí, příležitostí, koncertů a akcí není tolik, aby všichni mohli vystupovat. Proto spousta kolegů dělá to, že někoho pomlouvá a pak tu příležitost nedostane. A mě se to stalo mnohokrát," přiznal Kopečný.

Dostal někdy nabídku, že za „jisté službičky" dostane od někoho vlivného roli a podlehl? Jak zvládá někdy ostré emoce a až vulgární výbuchy od režisérů nebo producentů? Jak jako muzikant a herec prožívá současnou koronavirovou situaci a o kolik peněz kvůli zavřeným divadlům nejenom on, ale i jeho kapela Botox přišli? Na co se těší a co chystá? Na to upřímně ve Face To Face Jan Kopečný odpovídal.   

 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008