Koronavirus uvěznil malíře Kodeta na Floridě. Je otázkou, kdy se dostane zpět domů

 Celebrity 
07. dubna 2020 11:14 / René Černý
  8
📷
4 fotografie v galerii
Kristianu Kodetovi koronavir velmi zkomplikoval život Archiv K. Kodeta
S koronavirem mají problémy stovky zahraničních, ale i českých známých osobností. Herci, zpěváci, hudebníci nebo sportovci. Například malíře Kristiana Kodeta pandemie doslova uvěznila na Floridě, kde má svůj druhý domov. Nyní je otázkou, jestli a kdy se vůbec dostane zpět do vlasti.

Nejprodávanější český malíř současnosti Kristian Kodet už několik let tráví období od podzimu do jara ve svém domě na Floridě. Vždy se vrací s nástupem jara. Letos měl přiletět už v polovině března, ale zasáhl koronavir. Kvůli řadě opatření se tak stal nedobrovolným vězněm v USA. 

"Jsme tady v pořádku a zdraví, jen je to nedobrovolný pobyt, který se stále prodlužuje. Máme za sebou už dvě zrušené letenky, další máme na 11. dubna, ale nevíme, zda i tento termín odletu bude nakonec platit," svěřil se Kristian Kodet a jeho manželka Jana, kteří jsou ze situace dost nešťastní.

V Americe sice mají své zázemí a v podstatě jim tam nic nechybí, zvláště, když tam žije starší dcera Kristina s rodinou, ale doma v Čechách mají mladší dceru Jacqueline. Ta měla za rodiči alespoň na chvíli letět a pak se vrátit spolu s nimi. Epidemie a následná pandemie infekčního onemocnění to ale znemožnila. Doufala proto, že se milovaní rodiče co nejdříve vrátí domů. Přitom situace v USA s covidem-19 je velmi dramatická!

Také oni sami, kteří mají oba jak české, tak i americké občanství, veří, že se do rodné vlasti dostanou, i když to bude znamenat spoustu komplikací.

"Jistě nás bude čekat karanténa, a to ještě není zaručeno, že s dlouhým letem nejsme ve větším ohrožení nákazou. Jistě nejsme sami, kdo jsou v podobné situaci, jen držíme palce všem postiženým tímto zrádným koronavirem, aby to ve zdraví překonali! Držíme pěsti také všem lékařům, sestřičkám, všem záchranářům, policistům, hasičům, ale i paním prodavačkám, pošťačkám a zkrátka všem, kteří jsou v té takzvané první linii," nezapomněli z Floridy vzkázat velké díky všem manželé Kodetovi.

Jestli se jim alespoň část Velikonoc podaří strávit doma, i když v centru Prahy v karanténě, zatím opravdu netuší. "Čekáme a doufáme v lepší zprávy! Všechny moc zdravíme a snad brzy ve zdraví na viděnou," dodal malíř Kristian Kodet s manželkou. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod