Dobří lidé se spojili v boji proti koronaviru. Roušky šije Havlová i Bílá. Pomáhá i Mareš

 Celebrity 
17. března 2020 11:23 / René Černý
  0
📷
5 fotografií v galerii
Dagmar Havlová šije s přáteli roušky pro nemocnice a hospice Archiv
Koronavir nezasáhl Česko jen kvůli příjmům a zvláště rušení představení, koncertů umělců nebo natáčení filmů a seriálů, ale i kvůli potřebě používat ochranné roušky nebo respirátory. Někteří vyzývají k jejich nošení, jiní, jako bývalá první dáma, si rovnou sedla za šicí stroj.

Dagmar Havlová vždy byla a je žena činu. Dlouho o ničem nevypráví, ale mluví za ni činy. Proto také na sociálních sítích vyzvala všechny lidi, aby se zapojili.

Moji milí, rozhodli jsme se pomoci zdravotníkům v nemocnicích a hospicech. U mé divadelní garderobky Ivetky pro ně šijeme s pár přáteli roušky. Prosíme, pomohl by nám někdo tyto jednoduché roušky šít, nebo alespoň přežehlovat a stříhat? Ozvěte se na nadační e-mail nadace@vize.cz," napsala Dagmar Havlová na facebookových stránkách.

Přidala dvě fotky, kdy na jedné sama šije na stroji a její garderobiérka s partnerem stříhají a žehlí, na druhé se také s kostymérkou z divadla snaží pomoct tam, kde je ochranných pomůcek nedostatek.

"Jste skvělá, paní Dášo. Kdyby se takto choval každý a jen si nenaříkal. Vždycky jsem vás měla ráda, ale teď mám ještě raději. Děkuji za lidi, jako jste vy," vzkázala jedna z fanynek manželce bývalého prezidenta Václava Havla.

Havlová moc dobře ví, jak důležité jsou roušky v nemocnicích, hospicích a všude, kde jsou nemocní a také zdravotnický personál. Nemocnicemi si prošla v posledních letech hlavně kvůli nemocnému manželovi i rodičům. 

Zpěvačka Lucie Bílá (53) je vyučenou krejčovou, záhy ale dala přednost kariéře zpěvačky. Teď se jí ale znalosti hodí. Lucie vytáhla šicí stroj, aby pomohla nemocnici v Kladně.

"A pak že se mi nebude má profese švadlenky hodit. Chystám balík roušek do kladenské nemocnice," napsala k videu, kde na nich pilně pracuje. "Dělám je z nového bavlněného povlečení," dodala.

Leoš Mareš zase ráno na Instagram umístil video, kde informuje, že mu volal ministr vnitra Hamáček a požádal ho jako veřejně známou osobnost o pomoc v osvětě, aby lidi roušky či jakékoli pokrývky obličejů nosili. 

Stejně tak vyzývají Iva Pazderková, Rytmus nebo další známé osobnosti. Mnozí se už také pustili do šití roušek. Vláda sice slibuje, že jich bude tento týden několik milionů, ale realita je zatím jiná.

V karanténě kvůli koronaviru je už několik lidí ze showbyznysu. Třeba manželé Zorka a Mára Hejdovi, protože moderátorka jela před dvěma týdny v taxíku s nakaženým taxikářem, podobně jako shopaholic Nicol, moderátorka novácké Snídaně. 

Všichni doufají, že testy teď budou negativní a že oni sami se virem Covid-19 nenakazili.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008