Jiří Suchý už několik dní leží na oddělení JIP. Přátelé a kolegové o něj mají strach

 Celebrity 
05. března 2020 11:13 / René Černý
  9
📷
4 fotografie v galerii
Jiří Suchý je momentálně takzvaně mimo provoz Archiv J. Suchého/I. Zlámalová
Prosím o odpuštění, vzkázal svým fanouškům a divákům velmi pokorně Jiří Suchý. Osmaosmdesátiletá legenda Divadla Semafor a řady dalších pořadů, textů, ale i filmů. Už několik dní leží na oddělení JIP jedné z pražských nemocnic. Jeho věrní, přátelé a kolegové o něj mají strach. Co se s ním stalo?

"Za dvanáct let mi bude sto, a to už je nějaký věk," říkal ještě před časem Jiří Suchý s tím, že i přes svůj pokročilý věk se snaží pořád něco tvořit. To mu také dodává energii. 

Jenomže principál, herec, textař, skladatel a zpěvák Jiří Suchý nejspíš přecenil své síly a skončil ve špitále. Nepřišel dokonce na představení, v němž hraje.

"Ležím už nějaký čas ve špitále a špitám. A myslím na vás, hlavně na ty, kteří přišli do divadla a já se tam nedostavil. Prosím o odpuštění. Nedostane-li se mi ho, nedá se nic dělat,“ napsal Jiří Suchý ke snímku s kolegyní Jitkou Molavcovou, která za ním přišla do nemocnice. 

Aniž by Suchý prozradil, co je příčinou jeho indispozice, ze záběru na fotografii bylo jasné, že stav je vážný. Nicméně ne natolik, aby nemohl přijmout návštěvu nejvěrnější kolegyně a kamarádky.

Jeho bratr, spisovatel, textař a člověk, který je činný na sociálních sítích, Ondřej Suchý pak upřesnil, co jeho staršího bratra trápí.

„Nacházíme se ve věku, kdy o sebe máme strach navzájem. U Jiřího momentálně jde, jak jsem se dověděl, o stav vyčerpání a musí nutně odpočívat, což on velmi nerad,“ uvedl Ondřej Suchý.

„Zatím je vše v pořádku, soudím podle toho úsměvného, co mi napsala Jitka Molavcová: V nemocnici mu dělají různá vyšetření a on se raduje...“ podotkl mladší z bratrů s tím, že by jeho sourozenec měl být brzy fit.

Starý pán by se ale skutečně měl více šetřit. I podle jeho kolegů z divadla si toho s ohledem na svůj věk principál Jiří Suchý občas bere více, než je zdrávo. Ve špitále alespoň nabere síly a odpočine si.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008