Film o domácím násilí Můj příběh šokuje scénami

 Celebrity 
29. ledna 2020 11:43 / René Černý
  4
📷
6 fotografií v galerii
Hlavní roli v dramatu Můj příběh hraje Vlastina Svátková Archiv filmu
Strhující snímek Můj příběh o domácím násilí, který vyvrcholí brutálním napadením ze strany manžela dirigenta Jana Horského, jehož hraje skvěle Saša Rašilov, kdy vařícím olejem polije obličej a část těla své manželce Elizabeth (Vlastina Svátková), nebylo jednoduché natočit. Vy se ale můžete podívat na to, jak vznikala třeba maska opařené kůže.

Film Můj příběh podle skutečné události je už pár týdnů v kinech a každý, kdo jej viděl, je šokován tím, jak realisticky je znázorněno vše, co s domácím násilím souvisí. Včetně masky spálené kůže hlavní představitelky Vlastiny Svátkové. Hlavní postavu dramatu manžel polil vařícím olejem z pánve, na které krátce před tím smažila řízky. 

"Samozřejmě, že jsme nemohli polít naši skvělou herečku vařícím olejem tak, jak to bylo v reálu a diváci to vidí ve filmu. K tomuto efektu jsme použili obyčejnou kolu s práškem, který ten realistický efekt vytvořil. Lidé, kteří to viděli, se ptají, jak je možné, že je to tak skvěle udělané. Nebylo to jednoduché vymyslet, ale hlavně zrealizovat," přiznává autor scénáře a hlavní režisér filmu Libor Adam.

Sama herečka Vlastina Svátková přiznává, že měla z masky s popáleninami obavy kvůli své citlivé kůži. Někdy ji makeup a všechny propriety pálily. Maskérka zase říká, že byly dny, kdy se muselo natáčení obejít bez masky, aby hereččina pleť zregenerovala. Proto se točilo bez masky tak, aby divák nic nepoznal. Nicméně i vy sami se můžete ve zkratce podívat, jak se taková "opařená kůže" vytváří právě zde!

Šokující na celém příběhu, tedy tom skutečném, který filmaři jen přenesli do scénáře podle knižní předlohy, je, že pachatel brutálního napadení své ženy nešel za to, co jí udělal, za mříže.

"Pokud vím, dostal snad jen nějakou podmínku, plus musel zaplatit odškodné. Ve vězení ale neskončil. Stejně tak jako náš filmový ´hrdina´Jan Horský alias Saša Rašilov. Ten dokonce poté, co se Elizabeth podaří zahladit šrámy na těle a částečně i na duši, pokusí získat ženu, kterou téměř zabil a skončila na několik dní na ARO, zpět," podotkl režisér Libor Adam.

Celý film má za cíl upozornit na problematiku domácího násilí a má snad i dodat odvahu všem ženám, které takto či jinak trpí pod nadvládou svého partnera, aby našly odvahu a nenechaly si to líbit. A aby včas řekly dost, nebo zkrátka odešly a hledaly pomoc u odborníků.

Pro film, v němž diváci kromě Svátkové a Rašilova uvidí i celou řadu dalších herců jako Vilmu Cibulkovou, Terezu Kostkovou, Betku Stankovou, Nelu Bodovou, Milana Kňažka, Romana Vojtka či Pavla Kříže, nazpívala ústřední píseň zpěvačka Lucie Bílá. Ta se dokonce podle některých informací kdysi setkala s něčím, co sice vzdáleněji, ale přeci připomínalo domácí násilí. Jak sama přiznala, včas ze vztahu odešla. Na klip se singlem k filmu Můj příběh se můžete podívat tady.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008