Princezna Diana celé dva roky věděla, že může zemřít při autonehodě. Nový dokument odhaluje další bolestivé informace

 Celebrity 
19. srpna 2022 10:05 / Mirka Malá
  4
📷
2 fotografie v galerii
Byla Diana paranoidní, nebo měla pravdu? Wikimedia Commons / John Mathew Smith & www.celebrity-photos.com from Laurel Maryland, USA
Nebyla to rozhodně nějaká věštba od kartářky ani to žádný astrolog nevyčetl ve hvězdách. Přesto princezna Diana skutečně dva roky před svou smrtí věděla, že může zemřít při autonehodě. A to se nakonec také v roce 1997 stalo.

Jak to ale vlastně mohla princezna Diana vědět? Na to bude odpovídat nový dokument, který připravila stanice Discovery+. Opírá se o svědectví právníka Victora Mishcona a jeho zápisky. Právě svého právního zástupce navštívila Diana v říjnu roku 1995 a do telefonu mu pouze oznámila, že mu chce něco svěřit. Když přišla do jeho kanceláře, Mishcon si začal dělat poznámky, které jsou dnes dobře známé jako "Mishcon Notes".

A právě z těchto poznámek nyní čerpají zdroje, které již publikovaly některé jejich části, především pak tu o autonehodě a smrti. Princezna Diana mimo jiné v říjnu 1995 řekla, že má z velmi dobrých zdrojů informaci, že může být zinscenována autonehoda, při níž zemře nebo z ní minimálně vyvázne s těžkými zraněními. A tohle samozřejmě byla věc, kterou si Mishcon nemohl do svých zápisků nepoznamenat.

Jak dobře ví celý svět, o dva roky později se tak skutečně stalo, i když je skoro nemožné si představit, že by si princezna Diana s takovou závažnou informací nedávala velký pozor na svou bezpečnost. Nicméně v srpnu 1997 po večeři v pařížské restauraci se svým tehdejším přítelem Dodim Al Fayedem vyrazila luxusním Mercedesem do milionářova pařížského bytu. V zádech měla paparazzi na motorkách, kteří se všemožně snažili Dianino auto dohnat, a nebo dokonce předjet a udělat nějakou její fotku s Dodim. Řidič Henri Paul podle oficiální verze nezvládl řízení a narazil do sloupu v tunelu, kterým zrovna auto s princeznou projíždělo.

Podle vyšetřovatelů to byl právě řidič Henri Paul, který měl být podle spisu pod vlivem alkoholu a nějakých léků, kdo smrtelnou nehodu zavinil. Ale bylo to skutečně tak? Oficiální verzi se nepodařilo změnit ani samotnému Mishconovi, který hned na londýnské policii vypověděl o svém setkání s Dianou v roce 1995 a o všem, co mu tehdy řekla. Ostatně měl a stále má to ve svých poznámkách.

Londýnská policie dokonce tehdy Mishconovy poznámky zabavila a zamkla je do trezoru, kde byly ukryty až do příchodu nového šéfa metropolitní policie. Ale to prakticky nakonec ani na celé situaci nic neměnilo. Ani Mishcon totiž nevěřil, že by něco takového bylo možné a domníval se, že Diana byla paranoidní. Toto svoje přesvědčení dokonce komunikoval i před svou smrtí v roce 2005.

Teorie o zinscenované nehodě nepohodlné Diany začaly nicméně kolovat prakticky ihned po její smrti. Její komorník Paul Burrell dokonce ve své knize A Royal Duty z roku 2003 publikoval dopis, ve kterém Diana toto svoje tvrzení o své smrti při autonehodě opakovaně komunikovala.

Nikdo se tím ale nikdy nazabýval před její smrtí, ani poté. Některé zdroje dodnes tvrdí, že Diana byla královské rodině nepohodlná a po rozvodu s princem Charlesem v roce 1996 ještě víc. Veřejnost celého světa totiž byla na její straně a její popularita byla bezmezná. S něčím takovým se královská rodina nemohla vůbec rovnat.

Mohou se tedy vůbec objevit nějaké nové skutečnosti? Pokud to bylo zinscenované, bylo by možné to po celé ty roky tajit, aniž by kdokoliv zainteresovaný do komplotu nikdy nic neprozradil? Nebo byla Diana skutečně v tomto směru paranoidní a jedná se jen o náhodu? Nezbývá, než počkat, s jakými fakty dokument přijde.

Autorský článek, další zdroj: Page Six

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47