Zemřela filmová a divadelní legenda Gabriela Vránová

 Celebrity 
17. června 2018 11:52 / Ema Maxová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Herečka patřila k dlouholetým členům Divadla na Vinohradech  Facebook
Tragická smrt herečky Gabriely Vránové překvapila všechny její blízké. Ačkoliv Vránová dlouho bojovala s rakovinou, její smrt přišla náhle. Aničku z Chalupářů však podle všeho nezabil tumor, se kterým se dlouho léčila.

Dlouholetá členka Divadla na Vinohradech Gabriela Vránová hrála v řadě televizních inscenací a filmu. Díky svému specificky zabarvenému hlasu ji posluchači znali z rozhlasových her a pohádek. Filmová a divadelní legenda zemřela ve věku 78 let.

„Maminka zemřela po dlouhé nemoci,“ řekl ČTK bez bližších podrobností syn Vránové Ondřej Kepka (48) alias Honzík z Arabely. Rakovina tlustého střeva, se kterou od loňského roku bojovala, ale nebyla pravou příčinou smrti. Vránové prý v sobotu v časných ranních hodinách selhaly ledviny.

Smrt Gabriely Vránové zasáhla všechny, kdo ji znali a měli rádi. Naprosto zoufalá je hereččina sestra Miriam Vránová (59), která žije ve Spojených státech. Sestry udržovaly alespoň telefonický kontakt a Miriam s Gabrielou dokonce mluvila ještě v noci z pátku na sobotu. Dokonce se chystala přijet ji navštívit. Cestu do Čech Miriam nezruší, ale místo radostného setkání ji čeká bolestné poslední rozloučení.

Vránová se narodila na Slovensku, ale vyrůstala v Brně, kde také v roce 1960 absolvovala JAMU. Kariéru zahájila v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě, odkud po dvou sezonách přešla do pražského Divadla na Vinohradech. Členkou jeho činoherního souboru byla více než 40 sezon, ztvárnila například titulní role v představeních Nora a Maryša nebo vdovu Plajznerovou v divadelní pohádce Dalskabáty, hříšná ves aneb zapomenutý čert.

Vránová byla vdaná za středoškolského profesora matematiky Jiřího Kepku, bratra herce Jaroslava Kepky. Jejich syn Ondřej, který je známý dětskou rolí Honzíka v televizním seriálu Arabela, je nyní režisérem zejména televizních filmů.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008