Anorexie biatlonistky Koukalové: Odličovací tampony zapíjela vodou a zvracela i osmkrát denně!

 Celebrity 
12. dubna 2018 11:41 / Ema Maxová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Krásná biatlonistka dělala kvůli štíhlé postavě šílené věci Instagram
Krásná biatlonistka Gabriela Koukalová promluvila o temném životním období. Dvojnásobná olympijská medailistka ze Soči promluvila ve své nové knize o tom, že trpěla anorexií, a prozradila drsné detaily.

O nejlepší české biatlonistce se v posledních dnech mluví v souvislosti s ukončením kariéry, zdravotními problémy i zákulisím českého biatlonu. V knize Jiná Gabriela Koukalová, která nyní přichází na pulty knihkupectví, se Koukalová zpovídá z deseti let utrpení s anorexií a bulimií.

Ze zpovědi naší nejlepší biatlonistky Gabriely Koukalové mrazí. Teprve nyní ve své nové knize promluvila o tom, jak bojovala s poruchami příjmu potravy a o psychických problémech, které ji dostaly na dno jejích sil. Kvůli štíhlé postavě dělala naprosto šílené věci.

V rozhovoru pro Magazín Dnes svěřila půvabná sportovkyně šokující detaily. „Nejdivočejší období? Třeba odličovací tampony namočené ve vodě. Pak jsem je zapila. To bylo za den všechno. Zasytilo mě to a necítila jsem hlad. Byla jsem hrozná, strašně se za to stydím, není jednoduché o tom mluvit,“ svěřila se Koukalová.

Když náhodou trochu přibrala, nejedla, a pokud ano, všechno vyzvracela. „Když to bylo nejhorší, tak třeba osmkrát denně,“ dodala.

Hodně drsné byly i praktiky jejího juniorského trenéra. Pod tlakem se Koukalová ocitla už v 17 letech, kdy jí trenér v juniorském týmu údajně dával až příliš najevo, že je tlustá. Dokonce jí prý řekl, že je tlustá jako prase. Podle Gabriely je anorexie poměrně častý jev. Problémy s poruchami stravy se táhnou celou společností. Například u vrcholových sportovců, se kterými pracuje, vidí je i u špičkových tenistů, hokejistů, fotbalistů i maratonců. Celkem běžné prý je i to, že si sportovkyně večer berou prášky na spaní, aby hlad zaspaly!

V roce 2015 se ujal léčby poruch s příjmem stravy u biatlonistky Gabriely Koukalové odborník na výživovou a medicínskou intervenci Richard Pfleger. Dnes už je z toho Gábina naštěstí venku, má jiné životní priority a vypadá velmi šťastně.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod