Tenhle český herec drží hladovku, aby porazil rakovinu! Podaří se mu to?

 Celebrity 
19. listopadu 2017 04:05 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jiří Pomeje se rozhodl zatočit se zákeřnou nemocí po svém ShowPix
Už je to jedenáct dní, kdy herec a dabér Jiří Pomeje začal držet hladovku. Rozhodl se tak porazit rakovinu hrtanu, která se mu vrátila. Odmítl radikální operaci, při které by přišel nadobro o hlas a chce se s tím poprat po svém!

Pomeje chce zákeřný nádor vyhladovět. A ačkoliv ho mnozí mají za blázna, nyní mu svitla naděje, že může se svým experimentem uspět. Potkal se totiž s mužem, který díky stejné metodě žije téměř o třicet let déle, než mu lékaři předpovídali.

„Dnes jsem se v Liberci potkal s panem Dvořákem. Žijící zázrak, který byl v roce 1989 poslán doktory domů zemřít. Vyléčil se hladovkou. Sám se svojí vůli žít. Teď je mu 90 let. Děkuji Ti, Stando. Bylo to pro mě silný,“ napsal na Facebook Jiří Pomeje.

Někteří lidé drží Pomejemu palce a podporují ho, jiní ho považují za blázna, který hazarduje se zbytkem zdraví. „Lékaři mi bohužel chemoterapii ani ozařování nedoporučují. Zbývá mi jediná možnost, a to, že mi seberou celý hrtan. Nechci přijít o kvalitní život, kdy budu moci normálně žít a mluvit na dceru. Věřím, že jsou ještě možnosti jiné, tak je zkouším,“ vysvětlil dojemně Pomeje.

Herec prý pije jenom šťávy, přičemž ale další odborníci říkají, že je to to nejhorší, protože "rakovině vyhovuje" kyselé prostředí v těle, hlavně zažívacím traktu, naopak zásadité prostředí buňky zabíjí. Nezbývá než Pomejemu držet palce, aby jeho metoda vyšla.

Rakovina teď hodně otřásá českým šoubyznysem. Jen v tomto roce zahubila celou řadu umělců, včetně herce Reného Přibila, zpěváka Karla Štědrého, nyní i zpěváka Wabiho Daňka a také 47letého herce Jaroslava Šmída. U něj propukl nejagresivnější nádor plic kombinovaný se zápalem plic a již mu nebylo pomoci. Šmíd byl silný kuřák, což ostatně Pomeje byl taky. Právě rakovina hrtanu ale i plic jsou nejčastějším následkem cigaret. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve