Kubišová v šoku: Připadám si jako za normalizace!

 Celebrity 
14. listopadu 2017 04:05 / René Černý
  0
📷
1 fotografie v galerii
Marta Kubišová na všech svých koncertech zpívala Modlitbu pro Martu archiv VDN Promo
Marta Kubišová, která před dvěma týdny oficiálně ukončila svou kariéru, je v šoku. Z toho, co se odehrálo při návštěvě prezidenta Miloše Zemana v Lipníku nad Bečvou. Zde jeden z protestujících pustil z okna na náměstí z reproduktorů píseň Modlitba pro Martu a dočkal se policejního zásahu!

„Připadám si jako za normalizace, kdy tato píseň nesměla znít. Je to o ustrašenosti místních orgánů a policie, kteří přeskočili dobu,“ řekla Kubišová.

Skladba nedohrála a zvukař Jaroslav Hensl skončil na služebně u výslechu. Došlo si pro něj komando, policisté v kuklách.

„Já osobně jsem si s tou písničkou užila své. Jednou v roce 1969 při hostování na Bratislavské lyře mě vedení upozornilo, že otočí kamery do země. Řekla jsem jim, že to odzpívám tak, jak to je. Protože jsem na tom trvala, tak se zase pro změnu ztratily noty,“ podotkla zpěvačka. 

Modlitbu pro Martu, která se stala v listopadu roku 1989 symbolem sametové revoluce, prý zpívá vždy jako druhý přídavek na svých koncertech.

„Mé koncerty nelze rozhodně označit jako protistátní, ale publikum při této písni vždy vstane,“ uvedla Marta Kubišová, která podpořila muže, který na protest proti kandidatuře Miloše Zemana drží už druhým týdnem hladovku.

„Pana Hradílka zdravím a netušila jsem, že drží hladovku. Jen doufám, že se z protestu v Lipníku nakonec nestane podobný proces jako se skupinou Plastic People of the Universe za totaliy,“ dodává Marta Kubišová. Přestože teprve nedávno ukončila hudební kariéru, nevylučuje, že si Modlitbu pro Martu ještě někdy zazpívá.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve