Bohdalová, Troška, Jágr a další se stali obětí sprostého byznysu!

 Celebrity 
28. září 2017 04:00 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Takovéhle knihy o známých osobnostech vydávají lidé, kteří se jich ani neptají! archiv
Tomáš Klus, Zdeněk Svěrák, Libuše Šafránková, Jaromír Jágr, Zdeněk Troška, Jiřina Bohdalová, ale i mnozí další se stali obětí doslova sprostého byznysu. Spisovatelské duo Dana a Petr Čermákovi vydávají knihy, které se tváří jako životopisy slavných, jenomže herci, zpěváci nebo sportovci o ničem nevědí. A mnozí jsou hodně naštvaní.

Jak uvedl týdeník Sedmička, vše začalo před pár lety, když se na knižním trhu objevila kniha Pohádkář Zdeněk Troška. Hodně zklamaní pak byli příznivci slavného režiséra, kteří si s ní na autogramiádě přišli pro podpis, a filmař se jim do publikace odmítl podepsat. 

„S tou knihou nemám nic společného. Ta paní to napsala bez mého vědomí. Posbírala různé rozhovory z novin a z časopisů, doplnila fotkami, které vzala bůhvíkde a vydala to. Nechápu tu drzost," svěřil se Sedmičce Troška, který sice původně zvažoval i právní kroky, ale pak to vzdal. „Nemám na to čas ani náladu. Jen vím, že v tom pokračuje a takhle píše o kdekom z mých kolegů," dodal Zdeněk Troška a měl pravdu.

Naprosto stejnou zkušenosti mají i další celebrity.  Třeba herečka Jiřina Bohdalová. Na své nedávné autogramiádě volila tatáž slova jako Troška. „Nezlobte se, ale tohle já nechci podepisovat. Vím, že za to nemůžete, ale s touhle knihou nemám nic společného a nevím, proč bych to měla podporovat. Sesbírali si staré rozhovory, co jsem vydala, a beztrestně si z toho udělali byznys. Mě se vůbec nikdo na nic neptal a samozřejmě z toho nemám ani korunu," zlobila se Jiřina. 

Spisovatelské duo Čermáková-Čermák se neobtěžuje se ani ze slušnosti zeptat se umělců či sportovců, zda mohou použít některé jejich citace a věci, které řekli jinému médiu. Spisovatelka Dana Čermáková tehdy dokonce v souvislosti s knihou o Troškovi prohlásila, že na něj nemohla sehnat telefon, čemuž se sám režisér upřímně zasmál. Číslo na něj má dnes totiž opravdu kde kdo.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve