Domek Konopníků ze Slunce, sena se po letech konečně prodal!

 Celebrity 
11. září 2017 04:05 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Chalupa, kde se Konopnice ve Slunci senu hádala se Škopkovou, je konečně prodaná! archiv, koláž
Několik let byl opuštěný vesnický domek ve slavných Hošticích u Volyně, které proslavil režisér a zdejší obyvatel Zdeněk Troška svými komediemi Slunce, seno. Před pár týdny však stavení získalo nové majitele.

Chalupa se stodolou a dvorem byla k prodeji za více jak 1,5 milionu korun. Pak původní majitelé cenu snížili. Trvalo nejméně tři roky, než objekt našel nového majitele.

„Jsem moc rád, že se podařilo to prodat. Má to nějaká rodina a jezdí sem. Už to začali opravovat,” svěřil se nám Zdeněk Troška, který volá po záchraně Hoštic. „Ještě, kdyby se prodala chalupa po paní Pilátové, co mi hrála Konopnici, tak by to bylo fajn,” dodal Troška.

Právě Marie Pilátová, která před dvěma lety zemřela ve věku 93 let byla Troškovou pratetou. Zemřela na komplikace se srdcem a byla jednou z posledních žijících nehereček pamětnic na slavné komedie Slunce, seno.

Košilaté komedie z Hoštic vznikaly mezi lety 1982 až 1990. Původně měl vzniknout ještě čtvrtý díl s názvem Slunce, seno, ufoni, ale nakonec se nerealizoval. Zemřela Valerie Kaplanová, představitelka matky Škopkové, která jako stará babka ležela v posteli. K natáčení tak už nedošlo.

„Dodnes jezdí do Hoštic zájezdy i turisté auty a zajímají se, kde se co točilo. Když mám čas a jsem doma, provázím je,” dodal Zdeněk Troška, který je prý rád, že se prodala i barokní fara, jenž byla desítky let v dezolátním stavu. Proto také musel režisér scény s farářem Otíkem točit na Dobrši. Diváci to ale nepoznají a mají pocit, že vše se odehrává v jedné jihočeské vesničce. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?