Zemřela věrná pečovatelka Jiráskové. Herečka jí slibovala něco, čeho se bohužel nikdy nedočkala!

 Celebrity 
09. září 2017 04:05 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Alena Rýznerová se o Jiřinu Jiráskovou skvěle starala a ona jí neodkázala vůbec nic! ShowPix
Starala se už o její maminku, které dosloužila až do posledních dnů. Stejně tak obětavě se starala i o samotnou Jiřinu Jiráskovou. Teď zemřela skoro v zapomnění. Řeč je o Aleně Rýznerové (†79). )

Pečovatelce a dlouholeté přítelkyni Aleně Jiřina Jirásková (†79) slibovala, že jí odkáže zlatou cihličku a nějaké prsteny s brilianty. Nedostala ale nic!

Přestože si Alena Rýznerová nic nenárokovala, sama Jirásková jí ještě před smrtí slibovala, že až zemře, rozhodně neodejde s prázdnou. Nakonec odkázala vše Janě Svítivé, hospodyni a pečovatelce z Malenic, kam jezdila na chalupu. 

„Všechno dostala Jana Svítivá, já nic. Nejde o to, že bych po něčem prahla, ale o ten princip. Myslím si, že jsme se s Jiřinkou měly rády jako kamarádky, hodně jsem jí pomahala a ona mně. Ale všechno dostala Jana a já jsem si připadala jako nějaká onuce," říkala po smrti Jiráskové Alena Rýznerová.

Ta už v době, kdy herečka zemřela, bojovala sama s rakovinou prsu. Nakonec Jiráskovou přežila o čtyři roky.

„Maminka zemřela po komplikacích s léčbou nádorového onemocnění. Přestaly jí fungovat plíce. Dusila se, měla bolesti. Teď zemřela v nemocnici, kde jí doktoři dávali léky na tlumení bolesti a připojili na dýchání, aby netrpěla," svěřila se dcera pečovatelky.

Alena Rýznerová doprovázela herečku často na společenské akce, výstavy či různé ankety. „Alenka je moje dobrá duše. Jsem ráda, že jí mám, moc mi pomáhá," říkala přátelům a kolegům Jirásková.

Jenomže se k ní jako ke kamarádce rozhodně nezachovala. Nenechala jí po sobě, kromě drobnůstek, vůbec nic. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod