Petr Hapka má svou bustu v Mariánkách! Jako první složil hudbu pro zpívající fontánu!

 Celebrity 
14. května 2017 02:01 / René Černý
  0
📷
3 fotografie v galerii
Petra Hapková se vyfotila s bustou svého táty, skladatele Petra Hapky Facebook
Velkou slávu, ovšem bez většího zájmu celostátních médií zažily Mariánské Lázně! V sobotku se zde konalo slavnostní odhalení busty skladatele Petra Hapky. Až na pár stovek místních, kteří přišli na zahájení lázeňské sezóny, o této události napříč republikou nikdo moc nevěděl. Mnozí litovali, že to nebylo dostatečně zmedializováno.

Bustu Petra Hapky naproti zpívající fontáně, pro kterou kdysi první hudbu složil právě tento geniální skladatel, odhalila spolu se starostou Mariánských Lázní Petrem Třešňákem a textařem Michaelem Horáčkem, dcera, zpěvačka Petra Hapková.

„Všechno nejlepší tam nahoře, táto. Tohle by ti určitě udělalo radost. Miluju tě!,” napsala na sociální síti Pětra Hapková, kterou potěšilo, že si město na jejího otce vzpomnělo a vzdalo mu takto čest. 

„Jen škoda, že Mariánky zahajují sezónu, odhalují Hapkovu bustu a tady kromě místních médií není žádná celostátní televize a desítky fotografů. Petr Hapka by si to zasloužil…,” povzdechla si návštěvnice Mariánek paní Lída ze Slaného.

Zhotovení busty se ujal umělec Albert Králíček z Nové Paky. Samotná podobizna je umístěna na originálním podstavci v podobě klaviatury, celé dílo je vysoké zhruba dva metry. Jeho výroba trvala měsíc a půl. 

Zpívající fontána hraje od 30. dubna do konce října denně každou lichou hodinu, večer včetně projekce s barevným osvětlením. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve