Ženská kapela Vesna vydává první slovanský klip. Běhá z něj mráz po zádech!

 Celebrity 
13. května 2017 03:15 / René Černý
  0
📷
3 fotografie v galerii
Vesna vydává první slovanský klip!  Lucie Vysloužilová
Klip Morana je prvním počinem unikátního a nového hudebního projektu Vesna. Kapela se inspiruje fascinujícími mýty a obrací se ke kořenům slovanství, hlavně ke slovanským bohyním. Klip, kterého chvílemi až běhá mráz po zádech, se natáčel v dobových kostýmech v pohádkových prostorách Valašského muzea a zachycuje krásu české krajiny.

Hudbu i text k Vesna, připomínající odkaz kapely Čechomor, složila samotná frontmanka Patricie Fuxová na Berklee College of Music a na spolupráci si k sobě přizvala talentovaného režiséra Matyáše Fáru.

„Morana je bohyní zimy a smrti,“ popisuje Patricie. „Lidé se jí často bojí. My jsme ale chtěli ukázat příběh obyčejné dívky,“ vysvětluje svou vizi zpěvačka, textařka a skladatelka v jednom. Kamery se ujal Maxim Stano a ve spolupráci s režisérem Fárou vytvořili téměř filmové dílo.

„Pro nás i herce to bylo natáčení na krev. Točilo se v příšerném mrazu, na place jsme trávili klidně i 16 hodin,“ popisuje režisér klipu Matyáš Fára.

Nápad inspirovat se slovanskou mytologií vznikl během studia Patricie na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Ta potom oslovila talentované muzikantky: flétnistku Andreu Šulcovou, houslistku Báru Šůstkovou a bulharskou klavíristku Tanitu Yankovou, které jsou dalšími tvářemi kapely. Každá z nich reprezentuje jednu slovanskou bohyni a dohromady mají ambiciózní plány.

„Chtěly jsme to dělat od začátku nejlépe. Na první natáčení jsme oslovily Český národní symfonický orchestr. A světe div se, řekli jo,“ popisuje Tanita Yankova, která má sehrát hlavní roli v dalším klipu. Postupně by tak měl vzniknout ucelený koncept příběhů čtyř ročních období.

Vesna je víc než ženská kapela. V plné kráse se představí ve fascinující slovanské multi-žánrové performance 18.5. v Hauch gallery v Praze. Kromě originálního hudebního vystoupení Vesna diváky čeká éterická taneční performance, vizuální projekce a módní přehlídka, to vše umocněné hudbou natáčenou s Národním symfonickým orchestrem.

Zpestřením bude i přítomnost významných osobností, účast ve slovanské show potvrdila například herečka Marie Doležalová, moderátorka Jolana Voldánová, lyžařka Šárka Strachová či violoncellistka Terezie Kovalová. V rámci večera proběhne i dražba šatů pro Pomozte dětem a výstava fotografií Lucie Vysloužilové. Lístky na tento nezapomenutelný večer jsou v předprodeji Ticketlive. 

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve