Petra Černocká otevřeně o smrti svého dítěte, nejslavnější roli i estetických úpravách

 Face To Face 
25. února 2021 10:01 / René Černý
  2
📷
7 fotografií v galerii
Petra Černocká nemá problém mluvit o čemkoli, co v životě prožila Martin Paták / Face To Face
Diváci ji znají především díky jedné z jejích zásadních rolí, ona jich ale ztvárnila daleko více. Je především zpěvačka a i když se věnuje folku, popu a country, tak původně vystudovala operní zpěv. Dalším hostem René Kekelyho v talk show Face To Face byla Petra Černocká.

Vystudovala operní zpěv a klavír a dokonce má nástavbu jako učitelka zpěvu. Prý by se ale nikoho neodvažovala učit.

„Myslím, že na to ani nemám buňky. Rozhlížela jsem se proto dál. Když člověk něco dělá poctivě a věnujete se tomu, tak vás to baví. Mě to bavilo, já jsem chodila do Národního na bidýlko, dokázala jsem rozeznat špatné a dobré a vnímala to jako konzervu a kolem tepal život,“ říká Petra Černocká.

Operní zpěv jí pro trvalou profesi připadal sice zajímavý, ale velmi náročný. Měla vždy lyrický jemný hlas, proto zůstala u toho, co dělá celý život. Bylo to pro ni prý pohodlnější. Na operu nechodí, protože ji to prý moc nebaví. Pouze když jsou přenosy světových oper, tak se dívá, ale současná aranžmá jsou na ni prý moc barvitá.

Byla spolu s Věrou Křesadlovou a Pavlínou Filipovskou jedna z koček Semaforu, ale dodnes si prý pořádně nepamatuje, jak se tam vlastně ocitla!

"Nevzpomínám si na to. Šup a byla jsem u Šimka a Grossmanna, měla jsem tam pár písniček. A pak jsem šla k Jiřímu Suchému, ale vlastně nevím, kdo mě tam poslal. Ale já to nevím třeba ani s tou Dívkou na koštěti, kdo mě poslal na ten konkurz. Protože člověk si ty osudové okamžiky života nezapisuje, protože netuší, že by mohly být osudové. A že se mě na to celý život bude někdo ptát. Poprvé mě pan Vorlíček viděl nejspíš v představení Čarodějky, kde jsem hrála s Věrou Křesadlovou," zavzpomínala Petra Černocká.

Na konkurzu na Saxánu nebyla jen Petra Černocká, ale třeba také Věra Špinarová, Milena Steinmasslová, nebo operní diva Reneé Nachtigalová. Ta si pak ve filmu zahrála jednu z členek čarodějnické třídy.

„Ta chudák pak hrála tu černou Haxibolu, nebylo ji poznat, to je až kruté, když už hraju ve filmu, že mi začerní obličej. Ale bylo jich tam víc, těch šikovných holek na konkurzu."

Role Saxány byla její první zkušeností s kamerou. Poté točila několikrát i na Slovensku. Dokonce i hlavní roli v dramatickém filmu, který téměř nikdo neviděl. Jmenoval se Oťec. Hrála také maminku malého chlapce v seriálu Nepokojná láska i některé další role. V té době měla už kapelu Kardinálové a někdy se i protnuly termíny s natáčením a koncerty.

Petra Černocká zavzpomínala také na své herecké kolegy, třeba na Jana Hrušínského, na kterého prozradila, že si na ni tehdy možná i myslel jako na potenciální partnerku. A také na Vladimíra Menšíka.

„To byl tak otevřený člověk, že ten neměl problém se skamarádit s kdekým. Nebo Stella Zázvorková a další byli Mistři, ke kterým člověk vzhlížel," říká zpěvačka a herečka s tím, že dodnes si pamatuje i některá kouzelná zaklínadla. Zavzpomínala také na to, jak se během natáčení doslova na koleni vyráběla kouzla a triky, a to včetně živé krávy na natáčení.

Černocká je matkou jediné dcery, dnes dospělé zpěvačky Báry Vaculíkové. Ta se narodila až poté, co prožila životní tragédii. Přišla o miminko. "Bylo to šílený, nejtěžší období ale teprve přišlo...," nastínila zpěvačka v rozhovoru a rozpovídala se o svém smutném období i více.

Ani životní útrapy ale Černockou nezlomily a neudělaly z ní zapšklou osobu, která se na svět dívá negativně. Naopak. Říká, že život se musí brát tak, jak jde, pokud má člověk "přežít".

Předloni zpěvačka a herečka oslavila neuvěřitelné sedmdesáté narozeniny. Nemá o tom problém mluvit a říká, že věk je jenom číslo. Mnozí se jí prý často ptají na „zaručený recept na mládí". Prý žádný nemá a dodává, že ani nijak nečaruje.

Spolu s dvěma autory vydala unikátní knihu v podobě fotostory Petra Černocká 70. Zde shrnula životní i profesní zážitky, historky a je proložena množstvím nikdy nepublikovaných fotek.

Jak to má se svými partnery, podstoupila někdy estetické zákroky? Používá speciální krémy, pomocí kterých se méně stárne? O tom a o mnohém dalším Petra Černocká ve Face To Face promluvila.

 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod