Petr Jákl získal pro svůj velkofilm jednoho z nejlepších střihačů na světě

 Celebrity 
15. května 2019 09:14 / Ema Maxová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Petr Jákl se střihačem Stevenem Rosenblumem BIOSCOP
O tom, že se zázraky opravdu dějí, by mohl hodiny vyprávět producent a režisér Petr Jákl. Že bude v jeho velkofilmu Jan Žižka hrát taková hvězda, jako je Ben Foster, bylo splněné přání. Když ale přijal roli i držitel dvou Oscarů Michael Caine, považoval to za zázrak. V té chvíli ještě neměl ani tušení, že se jeho cesty zkříží s hollywoodskou legendou a milovníkem dobrých filmů, střihačem Stevenem Rosenblumem.

„V podstatě se stal další zázrak v řadě. Zdálo se mi naprosto nereálné, že by právě Steven mohl kývnout na střih Žižky. Jeho rukama prošly takové filmy jako Legenda o vášni, Pearl Harbor, Poslední Samuraj, Krvavý Diamant, i můj vůbec nejoblíbenější film Statečné srdce a spousta dalších,“ nemohl Jákl uvěřit, kdo se rozhodl ujmout jeho filmu. 
 
Rosenblum, jeden z nejlepších střihačů s nominacemi na tři Oscary, si totiž pečlivě vybírá, s kým bude spolupracovat. „Je pro mě velice důležité dělat na dobrých projektech s příjemnými lidmi. Hodně mě to ovlivňuje a Petra jsem si oblíbil už během našich telefonických hovorů. Navíc mám rád režiséry, kteří mi dají volný prostor, abych mohl stříhat i podle toho, jak to cítím já sám, a potom na to reagují. A Petr je v tomhle úžasný. Popovídáme si, jak by to asi mělo vypadat, pak se na to podívá a společně to doladíme, aby to mělo správnou dynamiku a vyznělo to tak, jak chce. Pak zase diskutujeme, co uděláme dál,“ chválí Steven spolupráci s talentovaným režisérem.

A nadšený je i Petr Jákl. „Pro mě je to neuvěřitelná škola, sedět s někým takovým každý den ve střižně a společně na všem pracovat. Není to jenom skvělý střihač, ale i naprosto úžasný člověk. Hodně se spolu zasmějeme, občas zajdeme na víno. Je pro mě velkou inspirací, ale je v tom i radost a pohoda, a o to víc mě to celé těší,“ dodal režisér.
 
Příběh o Janu Žižkovi světoznámého střihače ihned zaujal, stejně tak jako žánr a herecké obsazení. „Opravdu mě to chytlo za srdce a myslím, že i diváci v Americe tomu dobře porozumí. Že je to uhrane charakterem a příběhem o lásce a boji, stejně jako tomu bylo u Statečného srdce a Mela Gibsona,“ nebojí se Rosenblum srovnání s oscarovým filmem.
 
Také Prahu si Steven hned zamiloval, a už si prý nepřijde ani jako turista. „Praha je neuvěřitelně nádherná. Nemám z ní slov. Vidím tu spoustu překrásných budov s prvky historie. Máte tady skutečně ty nejkrásnější budovy světa. I lidé tu jsou moc milí. Jsem velmi šťastný, že tu mohu být,“ prozradil střihač Jáklova filmu o neporazitelném českém vojevůdci. Velkofilm Jan Žižka by měl přijít do kin v roce 2020.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47