O co přišla Tereza Kostková?

 Celebrity 
13. října 2018 13:11 / Ema Maxová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Tereze to v porotě jako vždy slušelo CEWE
Již osmým rokem vybírala VIP porota absolutního vítěze soutěže o nejpovedenější CEWE FOTOKNIHU. Na slavnostní vyhlášení v divadle Semafor se sešla porota známých osobností a odborníků např. Tereza Kostková, Patricie Solaříková, Peter Nagy – předseda poroty, Renata Czadernová, Jakub Ludvík, Helena Zeťová, Pavel Šporcl, Kateřina Sedláková či Jakub Vágner. Ti všichni rozhodovali o vítězi prestižní soutěže.

V dnešní přetechnizované době je možnost si uložit oblíbené fotky téměř kdekoliv. Na tabletu, v počítači nebo telefonu. Někdy ovšem stačí jedno špatné kliknutí a se snímky je amen. Proto se vyplatí mít své vzpomínky uložené na bezpečném místě, ideálně ve fotoknize, jinak by to nemuselo dopadnout dobře.

Se smutnou zkušeností se nám svěřil zpěvák Peter Nagy. „Přišel jsem o stovky fotografií kvůli tomu, že mi odešel notebook. Prostě týdny práce! Naučil jsem se nevěřit softwaru a zálohuji na DVD, ale tam také nemám vyhráno,“ říká zdrceně. Jeho nejoblíbenější fotkou stejně zůstává klasický černobílý snímek z dětství. Jako malý chlapec sedí na nočníku a tváří se velmi důležitě. „Už tehdy jsem se uměl vypořádat s aktuálními problémy,“ směje je.

Není nad to, když si se svými blízkými můžete v klidu posadit, snímků se dotýkat a vzpomínat na šťastné chvíle. S digitálními snímky se takové kouzlu ztrácí, což potvrzuje i světoznámý houslista Pavel Šporcl. „V dnešní době máme díky digitální technice a úschovně možnost mít tolik fotek, že je obtížné mít k nějakým speciálnější vztah. Velice pečlivě mám uschovaná fota z prvních chvil života mých děti,“ říká s tím, že společně si často fotky prohlíží. Pavel Šporcl už dokonce sám jednu fotoknihu vytvořil – a to ze svatby se svou manželkou Barborou Kodetovou. A při výrobě takové fotoknihy se meze nekladou. Dnes už je tolik variant, že si každý může vybrat podle svého přání.

Ovšem najdou se takoví „šikulové“, kteří zničí i analogové fotky. To se stalo herečce a moderátorce Tereze Kostkové. Ta omylem částečně osvítila film z dovolené, kam jela zamlada se svou láskou. „Přítele to tenkrát strašně mrzelo, ale aspoň se ukázalo, že mě má rád a neopustil mě,“ směje se Tereza. Naštěstí s fotoknihou se jí podobná nehoda stát nemůže. Vytváří je pravidelně a její rodině slouží jako takový archiv důležitých událostí. „Dávám je i jako vánoční dárky. Sama si tvořím grafiku a nechala jsem vyrobit i umělecky černobílou. Když si tady všechny knihy prohlížím, jde mně hlavou, že se příští rok do soutěže také přihlásím.“ dodala Tereza Kostková. Každá kniha je totiž originál, vytvořený přesně podle vašich požadavků. A pokud se vám výsledek nebude líbit, máte 100% garanci peněz vrácení peněz při jakékoliv nespokojenosti. 

Herečka Patricie Solaříková se už sice pohybuje ve světě technologií jako ryba ve vodě, ale i tak není úplně spokojená. „Je to vlastně věc, která mě nejvíc štve na současné digitální době. Člověk už prostě nevyvolává fotky z dovolených, z Vánoc, všechno je v mobilu nebo počítači. Já si hrozně ráda prohlížím staré fotky a tak mě i napadlo, udělat fotoknihu k 60. výročí od svatby mojí babičce a dědovi průřez jejich životem. Byli nadšeni a dojati a tak jsem měla radost, že se vše povedlo“ říká Patricie. Herečka tak byla jednou z 6 000 000 evropských klientů, kteří se pustili do výroby fotoknihy.

To zpěvačka Helena Zeťová nám narovinu prozradila, že většina jejich fotek byla z večírku. Nejhlubší vztah má ale ale ke snímku, který nosila roky u sebe. „Mám fotku s bývalou láskou. Tu jsem nosila v kapse a ani jeden z nás už na ni nejde skoro poznat. Za ty tehdejší roky v kapse dostala zabrat,“ říká. A podle Ing. Pavla Schreibera, předsedy představenstva Fotolabu, právě díky fotoknize vaše nejkrásnější chvíle nikdy nevyblednou. „Je to archivace vzpomínek,“ shrnuje jednoduše nejdůležitější účel fotoknihy.

To si myslí i Jakub Vágner. Ten si jako věčný dobrodruh a cestovatel nejvíce cení svých snímků s rodinou. A jak nakládá s fotoknihou on? „V rámci dětského dne na Katlově jsem daroval fotoknihu složenou z fotografií z mých expedic několika dětem. Byl to skvělý dárek, který udělá vždy radost. Jsou to vzpomínky, které fotokniha dokáže nádherně ztvárnit a přinést radost.“

Slavnostní vyhlášení se konalo v prostorách divadla Semafor. Vítěz celé soutěže Milan Kutina z Litoměřic s fotoknihou šedesátka si odvezl fantastickou hlavní cenu v podobě nového PEUGEOTA 308. Cena pro vítěze v kategorii cestování je také lákavá. Výherce obdržel zájezd pro 2 osoby do Senegalu od EXIM TOURS.  

Letos se o skvělé ceny a prestižní ocenění utkalo 32 finalistů, kteří postoupili do užšího výběru z 2 150 přihlášených účastníků a vybrat opravdu ty nejlepší, bylo pro porotu hodně těžké.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47