Královna krásy se má na co těšit! Korunku pro Českou Miss tvoří sklářka britské královny

 Celebrity 
19. května 2018 07:54 / Monika Knorkova
  0
📷
6 fotografií v galerii
Korunku pro královnu krásy vyrábí sklářka Gordana Turuk Gordana Glass
Originální skleněné korunky malované žlutým a růžovým zlatem a platinou získají vítězky letošního ročníku České Miss. Vyrábí je pro ně světová umělkyně Gordana Turuk, jejíž díla vlastní například britská královna Alžběta II., princ Albert II., norský král, dubajský šejk, americký moderátor Larry King či skladatel Herbie Hancock.

Ukázkovou korunku pro královnu krásy i další díla viděli návštěvníci hotelu Augustine v Praze na tiskové konferenci České Miss.

Korunka je ručně vyřezaná ze skla a malovaná zlatem, růžovým zlatem a platinou. Je 29 cm široká a zhruba 14 cm vysoká. Jejím základem je sedm vrcholů, které představují sedm hodnotových pilířů radosti. Z těch Gordana Turuk čerpá inspiraci pro celou svou tvorbu. Jsou jimi láska, srdce, přátelství, rodina, pokora nebo třeba životní cíle. 

„Chtěla jsem dát korunce pro královnu krásy hlubší myšlenku, že krása je silnější, když má člověk krásné věci a hodnoty také v sobě. O tom hovoří i mé pilíře. Člověk má mít otevřené srdce, má si vážit partnera, který ho v životě povzbuzuje a pomáhá mu, má si budovat přátelství a vkládat do něj dostatek energie, má si vážit rodiny, vážit si stejně mužů i žen kolem sebe a zároveň musí mít i cíle, vědět, čeho chce dosáhnout. Posledním pilířem je pokora,“ uvedla Gordana Turuk.

Každá miss navíc dostane umělecké dílo, které bylo inspirované královnou Alžbětou II. a její lásce k růži. Soubor děl vytvořila Gordana Turuk speciálně pro Luxury Collection z bílého a žlutého zlata. První dílo vlastní arabský šejk Saif bin Zayed Al Nahyan ze Spojených Arabských Emirátů. Další získají právě české miss. Umělecká výtvarnice a sklářka věnovala svá díla například britské královně Alžbětě II. či norskému králi. Její výstavu navštívil i monacký kníže Albert, ománská princezna nebo dubajský šejk. Královské sklo tak nyní po britské královně či šejkovi poputuje 2. června i českým královnám krásy.

Gordana Turuk je světová umělkyně tvořící skleněné obrazy, umělecké objekty, nábytek a doplňky ze skla. Výtvarnice se narodila v Německu, dětství strávila v Chorvatsku a od roku 1998 žije se svou rodinou na Slovensku. Vystudovala textilní výtvarnictví v Záhřebu a následně módní návrhářství na italské soukromé škole Callegari. Lásku ke sklu v ní však probudila již teta, která ji od pěti let brala do svého ateliéru. Už od dětství tak směřovala k umělecké tvorbě, v níž bylo hlavním materiálem sklo. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve