Krásné hrdinky: Tyhle české modelky přispěly k záchraně lidských životů

 Celebrity 
16. února 2018 16:07 / Ema Maxová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Krásné modelky se sešly kvůli neobvyklému skutku Plasma place Anděl
Exotická kráska Monika Leová, modelka Aneta Vignerová, bývalá Miss Nikol Švantnerová a modelka Veronika Kašáková se sešly na Svatého Valentýna kvůli neobvyklému skutku. Společně darovaly krevní plazmu.

Svým činem krásné modelky přispěly nejen k záchraně lidských životů, ale pomohly i dětem z dětských domovů. Finanční náhrady za odběr se totiž vzdaly ve prospěch Nadačního fondu Veroniky Kašákové.

Premiéru v odběru krevní plazmy měla modelka Veronika Kašáková, která na Svatého Valentýna podepsala s pražským odběrovým centrem Plasma place Anděl memorandum o spolupráci.Dárci se tak mohou vzdát finanční náhrady ve výši 600 korun za jeden odběr právě ve prospěch jejího nadačního fondu, který podporuje děti z dětských domovů. 

„Nejčastěji peníze využíváme na průvodce, kteří individuálně pracují s dětmi z dětských domovů a doprovázejí je pak na cestu do reálného života. Zatím jsem darovala jen krev, takže s plazmou to byla má premiéra. Pokud mi to zdravotní stav a časová kapacita dovolí, ráda bych chodila častěji. Je potřeba o tom mluvit a ukázat lidem, že je třeba pomáhat druhým. Považuji to skoro za povinnost,“ uvedla Veronika Kašáková.

V Plasma Place nechyběla ani Aneta Vignerová, která darovala již potřetí a odběr jíúdajně dělá velmi dobře a nabíjí. „Dříve jsem měla problémy, vadilo mi napichování žíly a chovala jsem se jako dítě. Ale když mě můj bývalý přítel Michal přesvědčil k darování plazmy, překonala jsem se. Je to na dobrou věc a připadám si pak nabitá energií. Nejraději bych měla odběrové centrum doma,“ řekla s úsměvem Aneta, která do odběrového centra Plasma place Anděl chodí opakovaně s bývalým přítelem Michalem. A vychází s ním velmi dobře.

„Byli jsme spolu tři roky, mám ho ráda a vždycky jsem ho považovala za součást rodiny. Budu ho vždy brát velmi důvěrně. Hodně o sobě víme a něco jsme spolu zažili a není potřeba se k sobě chovat nepěkně. Jinak jsem v současnosti sama. Jsem single lady a je mi tak dobře,“dodala Aneta.Potřetí darovala krevní plazmu v centru na Andělu i moderátorka a modelka Monika Leová, a to i se svým snoubencem Martinem.

Její maminka již darovala krevní plazmu snad padesátkrát, a tak se Monika nebojí. „Svatého Valentýna s Martinem příliš neslavíme. Nedáváme si dárky, a tak jsme šli darovat krevní plazmu, abychom obdarovali někoho jiného. Svou lásku jinak slavíme každý měsíc devatenáctého. Jdeme na večeři nebo mi Martin přinese kytku. 19. února nás navíc čeká osmileté výročí,“ uzavřela Monika.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47