Hrob Věry Špinarové je zaplaven svíčkami, květinami i vzkazy!

 Celebrity 
06. listopadu 2017 02:02 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Hrob Věry Špinarové, kde odpočívá i se svým bratrem Facebook
Hrob, kde spočívají ostatky Věry Špinarové, která letos v březnu ve věku 65 let zemřela, se stal dalším v pořadí, který fanoušci zaplavují svíčkami, květinami či vzkazy. I když oficiálně její syn Adam Pavlík neuvedl, kde je jeho maminka pohřbená, stovky fanoušků si k němu už cestu našli!

Hrob, kde je pohřbená Špinarová a vedle její bratr, který kdysi na Vánoce tragicky zahynul, je na jednom z hřbitovů na okraji Ostravy. Je ale tak specifický, že najít ho musí každý. 

Lidé tu zapalují svíčky, pokládají květiny, kamínky, vzkazy a dokonce se tu i modlí. „Věrka byla ta nejlepší zpěvačka, kterou tahle země měla. Už jsem jí tam zapálila svíčku," zavzpomínala na sociální síti jedna z fanynek.

Další z fanoušků podotkl. „Byly dušičky, a když Věřin syn Adam odmítl převzít vyznamenání na Hradě pro svou maminku, tak my jsme se s rodinou vydali 300 kilometrů daleko na hrob, abychom jí zapálili svíčku a dali kytičku. To je to poslední, co jí můžeme dát, co můžeme pro ni udělat," dodal další z příznivců. 

Špinarové hrob se tak stal jakýmsi poutním místem, kam míří ročně tisíce lidí, podobně jako třeba do Hoštic u Volyně na hrob krále české country hudby Michala Tučného, nebo do Českého Krumlova, kde odpočívá věčným spánkem zpěvák s úžasným hlasem Petr Muk. Ani zde rodiny nestačí hroby uklízet a čistit od vosku a zvadlých květin. Jsou ale rády, že i po odchodu z tohoto světa mají jejich blízcí takovou fanouškovskou základnu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve