Zpěvačka Marta Kubišová dostane prestižní ocenění!

 Celebrity 
25. října 2017 02:05 / René Černý
  0
📷
1 fotografie v galerii
Marta Kubišová dostane na svém posledním koncertě medaili! archiv
Zpěvačka Marta Kubišová, která před časem ohlásila konec své profesionální kariéry, jede momentálně své poslední turné. Na posledním koncertě, který bude mít ve svých rodných Českých Budějovicích, převezme také prestižní ocenění.

Martu Kubišovou česká zítra koncert ve Varnsdorfu, v pátek v pražské Lucerně, kde jejími hosty bude třeba Lucie Bílá nebo Aneta Langerová. 1. listopadu jí pak přivítají České Budějovice. Přímo na pódiu jí zde českobudějovický primátor Ivo Svoboda předá medaili za statečnost.

U příležitosti oslav Dne vzniku samostatného československého státu dostali medaili Za zásluhy třeba dlouholetý ředitel Budvaru Jiří Boček, ředitel tužkařské společnosti Vlastislav Bříza, nebo právě Marta Kubišová. 

„Paní Kubišová, je morální ikonou českého národa. V roce 1967 vyhrála poprvé Zlatého slavíka. Její píseň Modlitba pro Martu se stala při okupaci vojsky Varšavské smlouvy v roce 1968 symbolem národního odporu a v roce 1989 jakousi hymnou svobody,” uvedl primátor.

Protože se nyní zpěvačka do Budějovic nedostala, předá jí první muž města ocenění během koncertu. „Jsem velmi poctěna a takové ceny si velice vážím,” uvedla Kubišová, která nikdy neohnula hřbet ani před režimem, ani před lidmi, kteří se snažili s ní manipulovat a vždy si uhájila čest a upřímnou povahu. 

„Chci víc odpočívat a nechci odcházet ze scény, až už mě lidem bude líto. To vážně ne. Teď chci napsat knihu o svém životě, protože si myslím, že mám opravdu co říct,” dodala k plánům po konci své kariéry Marta Kubišová. 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008